sunnuntai 18. elokuuta 2024

Pyykkipäivä

Minun mielestä loppukesä on parasta aikaa kuivata lakanapyykkiä ulkona. Toiset kuivaa koko kesän, mutta täällä lentelee niin paljon kaikenmoista siitepölyä, että näin loppukesästä on omaan mieleeni turvallisinta ja pyykkiin ei tartu pihalla mitään ylimääräsitä aivastuttajaa. Muuta pyykkiä toki ulkona kuivatellaan koko kesän, mutta isoimmat lakanapyykit säästelen aina näin elokuulle, jos vain voin.

Silloin vedän pihan aurinkoisimmalle paikalle pitkän pyykkinarun, jossa sopivan tuulisella säällä kuivahtaa koneellinen parhaimmillaan parissa tunnissa. Näin saa yhden päivän aikana monta koneellista raikkaan kuivaksi ja kaappiin ja tietenkin myös omaan sänkyyn, koska mikään ei voita ulkona kuivattujen lakanoiden tuoksua.

Kertoipa minulle viisaammat myös, että auringossa kuivattuna pysyy valkoiset lakanat myös valkoisempina se auringonvalo, kun niille jotain taikojaan tekee. 

Ihanaa on myös kantaa sitä pyykkiä tuonne, kun sekä itse pyykki, että nuo sen kantoon ja ripustukseen olevat välineet ovat estetiikaltaan makuuni sopivat. Ihana ja näpsä on myös tuo pieni pyykkikomeroni tuossa eteisessä, näin kesäaikaan ihan paras paikka pesutuvalle, vaikkei se niin kovin huono talvellakaan ole. Nyt siitä on vain niin lyhyt matka pihalle varsinkin kun näillä ilmoilla ulko-ovea pidetään lähes koko päivän auki myös tuon ihanan raikkaan tuuletuksen vuoksi.

I just love to dry my linen outside this time of year when there's hardly any pollen in the air. Nothing beats the smell of fresh air in the newly washed bedding.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti