keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Kattoa ja mattoa

Tältä näyttää olohuoneen nurkka hyllyn ja tumman katon kanssa. Tilaa ja tasapainoa tuo valkoinen lattia ja matto, josta en olekaan muistanut mitään vielä kertoa. Sen löysin paikallisesta K-Raudasta. Kävin sitä hipelöimässä jo viime syksynä, mutta en sitten raaskinut kuitenkaan ostaa ennen kun nyt tammikuussa, kun valoa kaipasin. Pelkäsin että  ei tässä taloudessa pääosin villaa oleva matto olohuoneessa kestä, mutta sitten älysin, että nimenomaan villamattohan se kestää, kun villaan ei lika tahdo ihan heti tarttua.

Tuo matto ei ole väriltään ihan vitivalkoinen vaikka siltä vähän näyttää kuvissa, siinä on seassa sen verran hyvin harmaata, että on just sellainen mukavan värinen, jossa ei liiat liat heti pistä silmään. Se on myös kooltaan tänne kaikkein ihanteellisin 140 x 200cm. Se mitta on ihan paras tässä huoneessa kun reunat eivät osu sohvien jalkoihin tai niiden alle. Siivoushommat ja muut kalusteiden siirtelyt on niin paljon helpompaa just näillä mitoilla.

Voi olla että kuitenkin rullailen tuon tuosta kesää varten säilöön, täällä kun jostain syystä tummuu vaaleat matot aina kesäaikaan paljon harmaammiksi. Johtunee suurimmaksi osaksi noista pikkuisista karvakorvista, jotka ravaavat hyvällä säällä ulkona tämän tästä eivätkä osaa jalkojaan pyyhkiä sisälle tullessa.

Näyttää muuten nyt hassun vajaalta tuo matto tästä reunasta, mutta se johtuu siitä, että avasin olkkarin ja työhuoneen isot pariovet kuvausta varten ja siirsin vanhan nahkanojatuolin siitä edestä. Tyhjä tila on siis sen paikka tässä oikeassa alareunassa.

Olkkarin tunnelma on kyllä nyt niin kohdillaan kun vaan mieleeni voi olla, tykkään ihan sutena sen värimaailmasta ja valoisuudesta verrattuna edelliseen. Kun ne jyrkimmät kontrastit mustien kalusteiden myötä on tilasta poissa on se nyt  hurjan pehmeä ja rauhallinen ja silmiini ihan uuden näköinen. 

The living room with the view of the ceiling added. I really love the color scheme here now that the black cabinets are gone. It made this space look so much brighter and softer and with the new wheat grey furniture and a new wool rug like a new room for my eyes too.

6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta ja viihtyisältä. Makee matto, kiva kuvio tuo mukavasti kontrastia yksivärisyyteen.
  Ja toi nurkkahylly on tosi jees!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunista ja harmoonista. Sinulla on hyvä sisustussilmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä olen sitä tässä vuosien ajan harjoittanut ahkerasti :-)

   Poista
 3. Ihana kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Meilläkin on vaalea villamatto ollut jo useita vuosia, ehdoton juttu. Siitä häviää sotkut ihan itsestään, vaikka koira tykkää siinä kieriä sisälle tullessaan. Lumisena talvena olen antanut sille kunnon lumipesut ja taas se on kuin uusi. Sain hyvän vinkin kaverilta maton pesuun: laita matto ensin ulos pakkaseen hyväksi aikaa kylmenemään ennenkuin heität sen hankeen. Sitten voi vaikka hyppiä maton päällä eikä se kastu lumesta. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ja kuullut, että lumi on paras matonpuhdiste. Onneksi on nyt niin uusi matto, ettei haittaa kun täällä etelässä ei ole sitä lunta näkynyt, mutta ensi talvena olisi kiva päästä tuo metodi jo testaamaan. :-)

   Poista