maanantai 10. helmikuuta 2020

Kaappia kaapin tilalle

Koko viime viikko meni flunssaa parannellessa ja tuli jo ihan tuskainen olo kun ei ollut päässyt sitä uutta kaappia rakentelemaan siihen olohuoneen sohvan vierelle sen mustan tilalle, mutta olipahan hyvin aikaa suunnitella se ensin kunnolla. Halusin että siitä tulee siihen toiseen sopiva, mutta silti vähän erilainen, joten luonnollista oli käyttää siihen tuo ovi siitä kaapistosta minkä purin olkkarista uuden vitriinikaapin tieltä.

Se oli vaan aivan liian korkea suunnitelmiini, joten ensimmäiseksi sahasin sen kahtia. Talteen jäi vaan tämä oven alapuoli sillä se oli juuri sopivan mittainen uuden kapin oveksi näin. Toinen sarana vaan paikoilleen niin hyvä tulee. (Ja ei, tämä ei ollut mikään oikeasti vanha ovi vanhasta kaapista vaan ihan itse tekemäni vaneriovi muutaman vuoden takaa, joten siksi ei tuntunut missään sahata sitä surutta poikki).

Sitten olin käynyt ostelemassa vähän uutta liimapuulevyä josta sahailin kaksi palasta kaapin sivuseiniksi. Tein vielä hienot lovet tuonne alareunaan jotta istuu sitten paremmin kiinni seinässä eikä ota jalkalistoihin kiinni.

Pistin sivuseinät kiinni toisiinsa kapeilla laudanpätkillä, jotka sopivasti sen pari milliä leveämmät kuin ovi, jotta se sitten istuisi tuohon mahdollisimman hyvin ja siivosti. Toinen saranakin siinä sivussa laittautui paikoilleen oven yläreunaan. Vähän hassussa kohdassa tuo alempi sarana, mutten sitä siitä suotta lähtenyt siirtelemään alemmaksi vain näön vuoksi, toimii tuossa ihan yhtä lailla.

Ja sitten vaan ovi paikoilleen, kansilevy kiinni ja alkaa jo näyttää valmiilta. Sisätiloihin pitää vielä laitella hyllyä ja muuta ja jonkinlainen vedinkin olisi ovessa hyvä ennen kuin maalaushommiin päästään, mutta aika kivalta kaappi näyttää jo tässä vaiheessa ja varmasti sopii mitoiltaan sinne sohvan vierelle sitten ihan täydellisesti.

Started building the new small cabinet to replace the black one by the couch in the livingroom. Used a door from the cabinet I tore down from the room since I got the new pretty glass cabinet. Cut it in half and build a frame around it from new wood. Now all it needs is some shelves inside, a handle on the door and two coats of linen oil paint to finish it.

2 kommenttia:

  1. On nätti kaappi ja olet taitava tekemään.Minkä värin ajattelit siihen laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3 Saman väriseksi maalaan kun se toinen korkeampi kaappi on :-)

      Poista