keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Tuubeista sydämiä joulukuuseen

Meille haettiin joulukuusi ja siihen koristeita ripustellessa tuli mieleen kokeilla vielä yhtä paljon instassa vastaan tullutta tekniikkaa tehdä itse joulukoristeita tomaattipyretuubista. Ihmiset ovat loihtineet vaikka ja mitä nättiä asiasta mikä normaalisti menee suoraan kierrätykseen ja koskapa olin tehnyt kuuseeen jo käytetyistä pullonkorkeista koristuksia, niin luontevaa oli, että muutkin kierrätysmateriaalit pitää tietty testata.

Tuubeja löytyi onneksi kätevästi ihan omasta kierrätyskaapista, ja tylsät sakset varastosta, joilla leikata ne auki. Pikku tiskaus ja kevyt suoristus niin materiaalit oli valmiita työstettäviksi. (Laitoin kuvaan malliksi myös ihan ehyen tuubin, että näkee millaista materiaalia tässä tarvitaan. Luulen myös, että mikä tahansa metallituubi voi kelvata, ei tarvitse siis olla ehdottomasti tomaattia sisältävä.)

Sit vaan piirtelin palat täyteen sydämiä ja leikkelin ne irti, materiaalia on helppo leikata, kun vaan varoi vähän sormia niiden irtileikattujen palojen kanssa - ovat hyvin teräviä.

Sen jälkeen pyyhe kaksinkerroin pöydälle, sukkapuikko käteen ja nurjalta puolelta painamalla piirtämään kuviot koristuksiin. Helppoa kun mikä, kun ei ollut turhjan tarkka vaan roiskaisi menemään vaan. Rennommalla otteella tehtynä näihin tuli mielestäni hauskempi lookki.

Lopuksi reiät ja ripustusnarut. Laitoin rautalangat, jotta koristeet eivät pyöri kuusessa ja väärä puoli tule näkyviin. Jos olisi ollut enemmän materiaalia olisin liimannut kaksi yhteen niin sitä ongelmaa ei olisi tullut, mutta rautalanka pitää koristeen hyvin paikoillaan näinkin.

Ja nyt on ihania kullanhohtoisia tuubisydämiä kuusessa. Niin hauskaa ja nopeaa.

Made these cute heart ornaments from used tomato paste tubes. From the recycling bin to the Christmas tree.

3 kommenttia:

  1. Wau,kyl on hienon antiikkisia!!!

    VastaaPoista
  2. Wau mikä idea! Roikun koko ajan Tik Tokissa mutta tämä ei kyllä ole tullut ennen vastaan. Täytyypä kokeilla 😊

    VastaaPoista
  3. Hienoja tuli! Itse olen joskus muutama vuosi sitten tehnyt vastaavanlaisia foliovuokia käyttäen. 😊

    VastaaPoista