perjantai 15. joulukuuta 2023

Diy söpönen tekokuusi

Iski kesken iltapäivän vieton inspiraatio kokeilla tehdä itse tällainen vähän mielikuvituksellinen tekokuusi ja koskapa se iski niin lujaa oli pakko käydä toimeen aivan heti. Lopputuloksesta tuli kyllä upeampi, kun siitä ideasta päässäni olisi koskaan kuvitellut ja otinpa tekovaiheista ihan kuvat tännekin, jos siellä jollain tulee yhtä pähkähulluja ajatuksia päähän tai jos joku saa idean tästä soveltaa oikeista havunoksista samanmoinen.

Minulla lojui pihan perällä tallessa muutama vuosi sitten kukkaruukkuun valamani oksa, jota olin käyttänyt niiden aidoista havuista tekemieni keijukuusten jalustana. Siitä oli vaan se ruukku säiden myötä haljennut irti, mutta sepä ei nyt haitannut, kun vaihdoin tilalle pienen sinkkiämpärin.

Olin myös jossain kohti kyllästyttyäni muovikuusiin ottanut oksat talteen parista vähän kärsineestä ihan vaan ajatuksella, että jos niistä jotain keksii joskus ja nyt oli se hetki kun keksin. Noissa oksissa on kivasti melko aito lookki ja rautalangat sisällä, joten ne saa näppärästi taivuteltua eri muotoihin ja se oli tässä projektissa nyt tärkeintä. Toinen tärkeys tietty se, että niille vielä käyttöä löytyi.

Sitten vaan rupesin kiinnittämään niitä tuohon runkoon kieputtamalla rautalangalla niiden ympäri niin tiukasti, että pysyivät hyvin paikoillaan, mutten niin tiukasti, että olisivat siitä kumpikaan vahingoittunut. (Näin voin myös joskus sitten purkaa koko virityksen jos ja kun sille päälle taas satun.)

Kieputtelin oksia kokojärjestyksessä isoimmista aloittaen ja latvaa kohti pienentäen sopivan tasaisesti limittäin päällekkäin niin, että se alkoi siitä pikkuhiljaa muistuttaa ihan oikeaa vähän sikinsokin kasvavaa kuusta. Rautalankaoksat sai taivuteltua samalla sopiviin asentoihin, joka edesauttoi ilmeen syntymistä.

Latvaan kieputin lopuksi yhden oksanpätkän pystysuuntaan vihreällä rautalangalla ihan krouvisti päälle vaan, jotta se nyt edes suunnilleen näyttää siltä, miltä näyttäisi jos olisi oikea kuusi jossain taikametsässä.

Ja puuhun tuli mielestäni ihan loistava muoto, juuri tuollainen vähän elävän epämääräinen, mutta silti hyvin mielikuvituksellisen erikoinen ja kapea. Ihan kamalan hauska koristus, eikä ihan heti uskoisi itsetehdyksi, varsinkaan moisista jämäosasista.

Hauska myös tämä hieno kuvausseinäkkeeni, jonka mitat ei ihan riittäneet tämän projektin kuvaamiseen nätisti, mutta päätin silti käyttää sitä ja tehdä siitä tuollaisen jutun, että se näkyy, ettei ole tarpeeksi iso. Pääasia, että näkyy miten tämän kuusen tein.

Nyt pitäisi sitten vaan päättää, että laitanko tuon eteisen portaalle vai porstuaan vai peräti kylpyammeen vierelle joulua sulostuttamaan, se on niin söpösen kaponen, että mahtuisi minne vaan. Harmi kun ei ollut enempää noita jalkoja, että olisi voinut tehdä joka paikkaan omansa. Täytyy laittaa ensi kesän to-do-listalle tehdä pari tuollaista jalkaa lisää.

Got a sudden inspiration to make a whimsical little tree out of the little  trunk I had  lying around in the back end of my garden and a bunch of plastic spruce branches I had saved from a broken old Christmas tree. The result is even prettier than I imagined and looks more like I got it from an interior store instead of making it myself. Perfectly wonderful!

2 kommenttia: