lauantai 7. marraskuuta 2020

Loppusyksyn asetelmia puutarhassa

Nyt kun ilmat vihdoin kirkastuivat täällä meidän kylälläkin, oli kiva taas pitkästä aikaa puuhailla pihalla. Pidin ihan yhden naisen pihatalkoot, kun perheen miesväki liehui ties missä tärkeämmillä asioillaan ja laittelin kaiken taas nätiksi.

Meidän pihan puut pitää aina viimeiseen asti kiinni omista lehdistään ja ruukaankin odotella, että lähes kaikki ovat ensin irronneet ennen kun alan haravointihommiin. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että piha on aivan täynnään lehtiä jonkin aikaa, ennen kun sinne siivo saadaan. Onneksi nyt reilu viikko sitten tuuli sen verran lujaa, että suurin osa puista on nyt paljaina ja sain ison osan lehtiroskista pois käytäviltä kukkapenkkejä lannoittamaan.

Halusin pihalleni vielä yhden pienen pöydän, sellaisen jonkun peltisen jonka voisi jättää sinne myös talveksi ja sellainenhan tuli sopivasti vastaan torista. Tykästyin sen valmiiksi kulahtaneeseen ulkoasuun ja yllätyin vielä iloisemmin kun sitä läksin ostamaan; se olikin vaaleansininen, vaikka myyntikuvissa näytti vihreältä! Kelpasi oikein hyvin tuo väriero minulle, sillä tämä näkyy tuolta kaiken vihreän ja ruskean seasta paljon kivammin.

Joka paikasta loppuunmyydyt kanervatkin aiheuttivat ensin päänvaivaa, kun haaveilin niitä tähän lähes loppuun kulahtaneeseen koriin laittaa. Onnekseni etsintäreissu vei minut myös Rustaan, jossa vielä muutama valmiiksi aseteltu kanervaistutus roikkui myynnissä. Valitsin niistä sopivimman ja sehän sattui muodoiltaan ihan täsmälleen tähän koriini ja tyydytti mieleni.

Olin käynyt myös reilu viikko sitten ostosreissulla paikallisessa kivassa Memories-putiikissa tuossa Tuusulan  Rantatiellä. Siellä on aina niin kiva tunnelma piipahtaa fiilistelemässä ihania sisustusjuttuja ja nyt sieltä oli ihan pakko saada ostella mukaan tämä hauska peltilyhty. Ihan vaan koska kyllä näin synkässä syksyssä pitää olla pihalla jotain oikein uutta ja hienoakin.


Portaiden pielen asetelmaakin laittelin vähän uusiksi edellisestä. Kaikki kukkivat olivat jo ajat sitten lakanneet kukkimasta, joten vaihtelin niiden tilalle vähän enemmän havuja ja vihreää. Jos nyt onni olisi myötä ja tänä talvena tänne etelään luntakin saataisiin näyttäisi tämä vieläkin kivammalta, mutta minun mielestä piristää portaita just hyvin näinkin. Toispuoleinen asetelma ohjaa ihanasti sisään kulkijat pihasta, kun vielä tuo söpönen lyhty siinä himmeästi loistaa valoaan.

Tykkään tosi paljon tuosta että täällä on nyt paljon erilaisia ruukkuja yhdessä läjässä, enemmän on enemmän tällä pihalla ja parhain kokonaisuus syntyy mielestäni nyt monesta yhdessä.


Jätin huomiseksi itselleni kaiken tylsän, kuten parkkipaikan haravoimisen ja keskityin tänään vaan kaikkeen nättiin. Onneksi ilma on huomennakin vielä suotuisa, pihahommiin ja kukas sen tietää, jospa sinne parkkipaikallekin tulisi sen johdosta ihan nättiä sitten.

Put up some more winter themed plants in the front yard. Got a new old table and a lantern just to make it look all new and fresh to me. It's so darn dark and grey this time of the year in Finland, so one does what one can to fight the gloominess. I really hope we'll get snow this winter, it'll make all this look so much better, not that I don't love these like this too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti