perjantai 20. marraskuuta 2020

Joulun kestävin kukkanen

Halusin kokeilla tänä vuonna jotain vähän haastavampaa paperikoristetta, kun nuo edellisen postaukseni helpot tähdet. Ideoita selaillessani tuli vastaani yhdeltä ihanalta ruotsalaiselta blogisaitilta nimeltä Lovelylife tällainen paperidaalia ohjeineen. Se on tehnyt Instagram-tiliä nimimerkillä leitntosinspiration pitävä Linnea.  Se näytti silmiini niin ihanalta ja juhlavalta, että pakkohan sitä oli sitten heti kokeilla tehdä sellainen itsekin.

Linnea on tehnyt paperidaalian tekoon hyvän (ja erittäin kauniin) ohjevideon, ja löydät sen tästä.  Mallit terälehtien leikkaamiseen ja materiaaliohjeet taas löytyvät Linnean blogista tästä. Se on kaikki ruotsiksi ja jos tuntuu, että ei ihan taivu, niin vinkiksi, malli ovat ruotsiksi MALL, löydät ne varmasti tekstistä selaamalla. 

Mutta selitän tässä pääpiirteittäin materiaalit ja työkalut, jotta pääset alkuun helpommin.

Tällaiseen noin 45cm paperidaaliaan tarvitset siis noin 20-30kpl A4 kokoista suunnilleen 120 grammaista askartelupaperia, sakset, kynän, vähän narua, jonkun työkalun jolla tehdä reikiä ja liimapuikon.

Tai sitten jos tykkäät fuskaamisesta niin kuin minä, otat vähän isompia arkkeja ja teet kaikista samanmallisia kun ne pienimmät (tämän ymmärtäminen vaatii sen videon katselun ensin.) ja liimaat ne suoraan yhteen ilman naruja välissä. Daalia ehkä pienenee hiukan, mutta lopputulos on ihan yhtä nätti.

Vinkiksi kerron myös, että kun tulostat mallikuvia, muista sovittaa ne A4 paperiarkille jotta saat ne oikeaan kokoon. Ne on vähän isommat tiedostoissa, sitä varten jos joku haluaa tehdä isompia kukkasia.

Toinen vinkkini on, että jos haluat vähän enemmän volyymiä kukkaseen laita kerrokseen enemmän kun 9 mallikertaa. Itse laitoin tähän omaani isoimpaan ja keskimmäiseen 12  etumaiseen 10. 

Myöskin nuo pyöreät alustat joihin kerrokset liimataan kannattaa tehdä vähän pienemmiksi, etteivät sitten paista sieltä terälehtien takaa liikaa. Ne on hyvä sovitella sopiviksi ennen kun liimaa kiinni (kokemus opetti, että niitä on vaikea leikellä pienemmäksi sieltä välistä jos tulee liian isot).

Mutta muutoin tämä oli aika helppo tehdä, eikä ruotsia tarvitse osata jos ensin katsoo  (sen ihanan) videon vaikka pari kertaa niin että varmasti ymmärtää homman jujun. 


Ja lopputuloshan on niin nätti, ettei sitä pelkäksi joulukoristeeksi tarvitse jättää vaan sitä voi roikottaa sulostuttamassa kotiaan ihan vaikka vuoden jokaisena päivänä!

P.s. Minäkään en siis osaa ruotsia juuri yhtään ja sain aivan helposti askarreltua oman daaliani lähes pelkästään sen ohjevideon avulla. 

This beautiful paperdahlia I made with the instruction of this lovely blogger here.

4 kommenttia: