sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Hapsuvarjostinmania

Olen viimeisen reilun vuoden ajan ollut erityisen ihastunut tällaisiin vanhohin ja muodokkaisiin hapsuvarjostimiin, jopa niin ihastunut, että se on lähtenyt ehkä jo vähän lapasesta. Niitä on nimittäin tässä vaivihkaa alkanut kertyä nurkkiini enemmänkin, kun tuntuu, että koko ajan tulee vastaan aina entistäkin ihanampi yksilö, joka on pakko saada. Niin kun nyt tämä toissakesänä torista kuudellakympillä hankittu suuri jalkavalaisin, josta piti alunperin tulla olohuoneeseen kattolamppu, mutta toisin sitten kävi...

Kun sinne löytyi sopivasti tämä valkoinen hapsukaunotar Hämeenlinnasta Suomen kasarmin aarteista 30 eurolla, joka sopi tuohon mitoiltaan ja tyyliltään paljon paremmin. Iso lamppu jäi kuitenkin majailemaan olkkariin sen kaveriksi ja luulisi, että olisin ollut noihin kahteen vallan tyytyväinen, mutta mitä vielä...

Alkukesästä bongasin Joken ostosta ja myynnistä kahdella kympillä tällaisen todella kivan muotoisen, ison mutta vähän surkeassa kunnossa olevan varjostin-ihanuuden, jonka ostelin ajatuksella, että vaihtaisin sen tuonne olkkarin kattoon sen kokovalkoisen tilalle. Tämä vaan haiskahtaa niin pahasti tupakalle, että vaikka se on majaillut koko kesän kasvihuoneessa tuulettumassa en voisi sitä tässä kuosissa pitää vaan se on verhoiltava uudestaan.

No sen edellisen verhoilua odotellessa löysi ystäväni minulle tämän kaunottaren kesäreissultaan Nummen Lahjahovista kahdella kympillä. Tämä on kooltaan pienempi, mutta yläosastaan saman muotoinen kun tuo edellinen ja tietysti niin ihana, että aloin miettiä että mihin muihin huoneisiin täällä voisi hapsuvarjostimen laittaa, mutten vielä ollut saanut asiaa edes päätettyä, kun vastaani tuli vielä yksi yksilö:

Tällainen makuuni varsin tiukan värinen, mutta ihan mielettömän hienon muotoinen ja hyvässä kunnossa oleva. Se on kooltaan vieläpä aika suuri joten pakkohan sekin oli mukaan ostaa Keravalta Oliverin kirppikseltä, kun hintakaan ei ollut kun 18 euroa. Tästä tulee vieläpä tosi lujaa sellaiset House of Hackney-vibat, vaikka vaihtaisinkin tuon kuosin ehkä vähän hillitympään, jos tämä minulle tänne jää.

Joten nyt olen isojen päätösten edessä sillä en voi noita kaikki täällä itse pitää ilman, että pitää liittyä johonkin anonyymit hapsuvarjostin-holistit ryhmään. Täällä ei yksinkertaisesti riitä huoneita noin monelle ja noin isolle varjostimelle ja olisihan se nyt aika hassun näköistä jos kaikki killuisivat tuossa olkkarissa noin. Olen luvannut itselleni, että enintään kolme saan pitää, kaksi käytössä ja yhden varalla jos keksin jonkun paikan sille ja loput on myytävä pois, ettei nyt vallan hulluksi mene tämä mania täällä. Ja lisää ei nyt ostella tai räppään itse itseäni sormille jos yritän.

Vielä kun nyt vaan osaisin päättää, että mitkä noista on nyt ne minulle parhaimmat. Se ei olekaan kuulkaa ihan helppoa se.

P.S. En lue näihin varjostimiin mukaan sitä terassille tekemääni, koska se on vain ulkona käytettävä kesävalo.

I think I've hoarded too many of these fringed lampshades and need to scale this collection down a bit before I have to join the anonymous fringed lampshade-holics group. But the problem is I love every one of them so much it's going to be so hard to choose which ones to keep.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti