lauantai 21. syyskuuta 2024

Talvimattoja osa I

Olen jo pari talvea haaveillut kunnollisista ja lämpimistä matoista eri huoneissa, varsinkin tässä makuuhuoneessa, että olisi mukavampi tassutella paljain jaloin nukkumaan mennessä ja herätessä. En yhtään vaan oikein tiennyt, että minkälaista mattoa olisin vailla, kunnes viime kuussa tuli Torissa vastaani tämä ihanan pehmeä vanhan roosan / toffeen värinen villaunelma.


Katselin sitä monta päivää ja mietiskelin, että saisinko sen jotenkin sopimaan tuohon pikkuiseen huoneeseen, se kun on mitoiltaan sinne varsin tiukasti istuva. Lopulta kuitenkin viidenkympin halpa hinta laadukkaasta matosta (Elloksen Novara) houkutti niin lujaa, että ostin maton sillä riskillä, että myyn sitten eteenpäin jos ei sovi, mutta onnekkaasti se hyvin napakasti mahtui, kun mahtuikin tuonne huoneeseen.

Laitoin sen lattialle vasta tänään vaikka matto minulla jo kesästä asti täällä rullalla onkin ollut, sillä odottelin, että vähän viilenisi ensin ulkona. Nyt kun muutaman asteen tippui päivälämpötilat täällä etelässäkin niin oli oiva syy levitellä se tuohon ja tassutella sen päällä hyvin onnellisena.

Sen mitat riittivät aivan loistavasti tuohon sängyn ja seinän väliin ja se näyttää paikoin jopa vähän kokolattiamatolta siinä. Kokeilin sitä vähän alempanakin, mutta se näytti jotenkin väärän kokoiselta tässä tilassa ollessaan enemmän irti seinistä ja osin sängyn alla, niin päätin, että näin on hyvä.

Otin samalla vihdoin pois sängyn yltä sen katoksen, joka vaikkakin kauhian ihana, oli alkanut jo vähän kyllästyttää. Olisi ehkä muutenkin ollut vähän jo liian överi tällaisen maton kanssa se. Sitä paitsi sille on kytenyt mielessäni yksi hauska suunnitelma jo pidemmän aikaa, jonka voisi hyvin tässä syksyn mittaan toeutella. Siitä lisää kuitenkin sitten vasta, kun sen aika on. Nyt menen vielä hengailemaan tuonne makkariin tuon maton päälle, kun aurinko paistaa niin ihanasti siihen.

Got a second hand wool rug for the winter to my bedroom. It feels SO soft and luxurious there. I also took down the canopy over the bed since it felt a little too much with this new rug.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti