perjantai 27. syyskuuta 2024

Lehtiä ja simpukoita valmiina

Tämä postaus on omien tuotteideni mainos
Se on kyllä aina yhtä sykähdyttävää saada satsi omin käsin tekemääni keramiikkaa uunista lasitettuna, vaikka jo tiedänkin millaisiksi nuo käyttämäni lasitteet siellä lämmössä sulavat. Sen ehtii aina vaan unohtaa, kun niitä tuolla vaaleanpunaisella mängillä sivelee, että niistä tulee aivan uskomattoman kauniita ruskean- ja luunvalkoisenkirjavia sitten uunista tullessaan.

Tässä on vasta vain osa viime aikoina tekemistäni töistä valmiina, mutta olen aivan poskettoman innoissani noista lehdistä ja simpukoista, niistä tuli mielestäni niin ihania ettei tosikaan! Varsinkin näistä lehdistä, joista tein tällaisia vähän kulhomaisia, että niitä voi käyttää myös kattauksissa tarjoiluun eikä vain koristeina pöydällä (mihin ne sopivat myös aivan erinomaisesti).

Näistä veitsenlepuuttaja-lehdistä tuli myös aivan älyttömän kauniita. Eräs taiteilija-ystäväni sanoi, että näyttää aivan kullalta tuo ruskea noissa pinnoissa ja nyt en pysty enää muuna sitä itsekään näkemään. Nyt pitää kyllä äkkiä kehittää kyllä jotkut syömäjuhlat, että saa näitä testailla kattauksessa.

Simpukka-astiat onnistuivat myös oikein hienosti ja näistä tulee oivallisia pikkutarjottaville olkkarin pöydälle tai vaikka koruille kampauspöydälle tai ihan mihin vaan mihin tällaista keksiikään käyttää. Käytän lähes kaikkin tuotteisiini ruoka-astioille sopivaa lasitetta niin se tekee niistä mukavan monikäyttöisiä, ettei tarvitse tyytyä vain yhteen asiaan niitä käytellä. (Ovat myös siis uunin, mikron ja tiskikoneen kestäviä.)

Nämä simpukka-saippuakupit tulivat tällä samalla lasitteella niin ihanan luonnollisen näköisiksi, ettei niitä oikeista muuten varmaan erottaisikaan, ellei niissä olisi tuo reikä ja jalat alla. Tässä satsissa olikin suurimmaksi osaksi kaikissa tämä sama sävy, mutta seuraavassa lastissa sitten jo vähän muitakin. Nyt menen hioskelemaan noista nuo pohjat ja jalat siloisiksi, jotta voin alkaa niitä testailemaan täällä kotkäytössä ja tietenkin laitan niitä ihan pian myyntiin myös, vaikka suurimman osan varaankin sinne tuleville Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille sitten joulukuussa.

Got my first batch of glazed pottery out of the kiln and they look so pretty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti