maanantai 10. elokuuta 2020

Reissuvarjon kevennys

Nyt kun kesä vihdoin on täällä sateisen heinäkuun jälkeen pääsin laittamaan asuntovaunua kotipihalle nätiksi, jossa se ei esillä sitten toukokuun ole ollut ollenkaan. Laitoin matot ja kalusteet ja uuden varjon, jonka askartelin pelkästä banaaninlehdistä tehdystä varjo-osasta ja tavallisesta puurungosta ja joka paremmin sopii reissukäyttöön.

Se edellinen, aivan älyttömän hieno ja pramea bambuvarjo oli vaunukäytössä ihan liian raskastekoinen, sitä ei yksi ihminen yksin saanut edes pystyyn, niin päätin, että kevyempi pitää olla ja laitoin sen hienomman toriin myyntiin

Tähän uuteen tuli materiaalit sopivasti vastaan käytettyinä ja hetken miettimisen jälkeen keksinkin miten saan ne yhdistettyä toisiinsa niin että varjo näyttäisi ihan pätevältä. Tuo banaaninlehtivarjostin on sellainen erikseen myytävä, joka on tarkoitus laittaa valmiin aurinkovarjon päälle, mutta itse en tykännyt ideasta niin vaan päätin kokeilla virittää sen suoraan varjonrunkoon kiinni ilman kangasta välissä ja sehän onnistui parilla narulla vallan mukavasti.

Varjo on nyt myös silmiini paljon ryhdikkäämmän näköinen, kun se on kunnolla kiinni rungossa. Aluksi olin sitä mieltä että tätä pitää hieman siistiä, kun nuo lehdet hapsottavat tuolla miten sattuu, mutta tässä pari päivää sitä tuijoteltuani tulin siihen tulokseen, että ei hitossa - se on just kiva just noin.

Hetken myös ikävöin sen edellisen varjon kauneutta ja rytmikkäästi punottuja lehtirivejä, mutta koska tämä uusi on fiilikseltään ihan sama mutta käytettävyydeltään aivan eri, päätin koittaa pyyhkiä sen edellisen kauneuden mielestäni tyystin. Tämän varjon saan helposti yksin kasaan, läjään ja pystyyn muutamassa sekunnissa ja se meni nyt kaikkien ulkonäköseikkojen ohi ja yli niin että tärähti.

Vielä kun jostain tulisi vastaan tälle sopiva käytetty jalka, josta voisin tuunailla paremmin tyyliin sopivan kun tämä kotipihan musta kökötin. Mutta ihan kiven alla tai tosi kaukana ovat nyt olleet kaikki sellaiset varjonjalat josta juuri olisin kiinnostunut. 

Mutta nyt on vaunulla kaikki reissukalusteet keveitä ja kivoja ja saan kaiken näpsästi pakattua kyytiin ilman apuvoimia. Täytyy toivoa että tätä kesäsäätä jatkuu vielä niin pitkään että pääsisin tämän kanssa viellä tien päälle ja ehkä jonnekin kivaan järvenrantaan vähän hengaamaan. 

Made a new parasol to my caravan using Madam Stoltz palm leaf parasol cover and a normal parasol frame, without the canvas in between. Used some strings to hold it in place instead. The previous parasol I had here was way too heavy to put up by myself, so I decided to sell it and figure out a lighter version to use when camping. This one works better than I ever dreamed and I have no trouble putting it up or taking down. The look is a bit shabbier and not that pretty, but I think it's a small price to pay for the convenience. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti