sunnuntai 16. elokuuta 2020

DIY-vaja takapihalle osa 3

Pikkuinen pihavaja takapihalla on valmis ja paikoillaan ja voi miten hyvä siitä tulikaan! Se sopii lokoseensa just niin hyvin kun vaan voi ja täyttää tarkoituksensa vielä odotuksianikin paremmin. On niin mukavaa kun vihdoin tuo on tuolla ja on paikka jossa säilytellä takapihan tärkeitä työkaluja ynnä muita ja vieläpä noin nätisti.

Vaja on just sen verran korkea että sinne mahtuu haravat, lapiot ja sen sellaiset ja sen verran syvä, että nielee sisäänsä myös pari puutarhatuolia tarpeen mukaan. Se on itsessään niin painava, että pysyy hyvin paikoillaan ihan vain noiden lecaharkkojen päällä, mutta on samalla myös tarpeeksi keveä jos sen haluaa joskus myöhemmin siirtää jonnekin muualle. Nyt se on kyllä niin hyvä just tuossa, etten osaa kuvitellakaan sitä muualle.

Vaikka se on ollut siinä vasta päivän verran, näyttää se jo siltä kun olisi ollut tuossa aina. Ovissa kiiltelee uudet vetimet ja tyyli sopii tänne pihaan paremmin kuin loistavasti. Tykkään myös hirveästi tuosta miten näppärä sieltä on tavaroita hakea tai säilöön laittaa. Se on sijainniltaan tosi optimaalinen vesitynnyrin vieressä niin että kastelukannutkin saa käytön jälkeen talteen eikä muidenkaan työkalujen perässä tarvitse enää juosta aina etupihalle.

Sisäosiltaan jätin sen tuollaiseksi vajamaisen krouviksi, koska ei sen ole tarkoitus tuossa aina ovet auki olla. Ripustuskoukuiksikin laitoin nyt vain ruuvit, koska tuolla saattaa asioiden paikat vielä vähän vaihdella. Mielessä oli myös laittaa joku hylly, mutta ehkä tämä ei sellaista edes tarvitse, pääasia on nyt että muuten toimii niin kuin pitääkin. Nyt vaan täytyy tehdä tasajako puutarhatyökalujen osalta, että mitkä ovat säilössä etupihan vajassa ja mitkä täällä takapihalla (ja pitää sitten huoli, että pysyvät omilla paikoillaan).

The shed is ready and on it's place in the backyard. I must say it turned out just as cute as I imagined, but better in use than I dreamed.

4 kommenttia: