lauantai 18. toukokuuta 2019

Kirppislöydöstä hyödyllinen harrastus

Löysin kirpputorilta vitosella vanhan kasviston. Siitä oli joku poistanut kaikki kerätyt kasvit, mutta kasvikortit ja ohjeet olivat vielä tallella. Siinä sitä käsissä pyöritellessäni mietin, että olisipa hauskaa kerätä se jälleen täyteen, tosin ei ehkä ihan samoilla kasveilla eikä samoista paikoista, mistä edellinen omistaja oli ne kerännyt. Nimikorteissa luki monta ihan outoa kasvinimeä ja luulenpa, että moni noista 60-luvun lajeista on jo kadonnut tai vähintäänkin uhanalaisia. 

Mietin, että voisin kerätä sen täyteen kasveista puutarhassani. Sillai vähän kerrallaan ja ajan kanssa, ettei mene heti ylisuorittamiseksi vaan pysyisi kivana pikku harrastuksena jonka ääreen palata aina kun sopivia kasveja kerättäväksi on kukkimassa tai muuten vaan hienona.

Saisin samalla sitten listan kaikesta mitä pihallamme kasvaa ja on kasvanut, ettei tarvitse aina omaan muistiin luottaa. Aloitinkin jo heti ja katkaisin upeasti kukkivasta tuomesta hienon oksan jonka laitoin perinteisesti paksun kirjan väliin kuivumaan. Nyt pitää vain käydä ostamassa isoja paperiarkkeja ja askarrella uusia kasvikortteja, jotta saa tämän uuden harrastuksen etenemään. 

I found this old plant collecting file from a fleamarket. It didn't have any of the plants left, but the cards and other instructions were still there. I thought I might fill it up again, but only with plants I can find from my own garden. I started right away and put a nice branch from our blooming European bird cherry between a thick book to dry. It shall be the first of many plants to put there.

12 kommenttia:

 1. Upea löytö! Mukavia hetkiä uuden harrastuksen parissa!

  VastaaPoista
 2. Päässä alkoi heti soida J.Karjalaisen Terve, Sirkka Lautamies <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kun tuon sanoit alkoi se soida myös minun päässä! :D Se on kyllä ihana biisi... <3

   Poista
 3. On kyllä hieno ajatus tuo, että keräät oman pihan kasveja tuohon kasvistoon! Kiitos hyvästä vinkistä.Muutenkin rakastan sun persoonallista tapaa sisustaa ja laittaa juttuja sun omalla tavallasi.

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 5. Upea löytö ja ihana idea! Kateeksi ihan käy, minäkin haluan oman kasvion. Ehkä sitten joku päivä, kun on oma mökinpiha, mistä kasveja kerätä! :)

  VastaaPoista
 6. Yritin löytää tällaista. Halvin oli neljäkymppiä !!

  VastaaPoista