keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Lisää säleitä

Minä rrrrakastan vanhoja sälekaihtimia. Entuudestaan talostani löytyi sälekaihtimet sekä olohuoneesta että porstuasta, mutta kun vastaani tuli vielä kahdet lisää, löytyy sellaiset nyt myös keittiöstä. Ja oi autuutta nämä ovat täysin toimintakuntoiset. Nyt kun olen saanut nuo paikalleen asennettua, pitäisi takaa vielä poistaa talon alkuperäiset, pinttynet ja rikkinäiset ja nämä "uudet" täytyy perusteellisesti puhdistaa (homma jota en kyllä yhtään rakasta).

I just lovelovelove old blinds. I already had blinds in my living room and in the porch, and since I found a set of two more blinds I now have them in my kitchen too. Now I only need to remove the old broken blinds from these windows and give the new blinds a thorough wash (a task I really don't love).

7 kommenttia:

 1. Ihastelen tuota upeaa mustavalkoruudullista lattiaasi! Olen tuollaisesta pitkään haaveillut ja joskus vielä mulla sellainen on;)

  VastaaPoista
 2. Ompas kivan näköiset nuo vanhat sälekaihtimet. Tuota lattiaa minäkin himoitsen itselleni. Olen suunnitellut omaan keittiööni vastaavanlaista..ja itseasiassa sivuiltasi sainkin tosi mahtavan inspiksen kiitos siitä mutta työ itsessään edelleen oottaa vielä tekijäänsä :)

  Osaisitko antaa vinkkejä kuinka se kantsii tehdä. Meillä lattia maalattu viimevuonna valkoisen harmaalla Betolux akvalla maalaamattomalle vanhalle ponttilautalattialle..ja on pysynyt aika huonosti ja imee paljon likaa ym väritahroja esim tippuneesta ruoasta (meillä 3 pientä lasta)Suurimpia rakoja kitattiin silloin ihan puukitillä mutta sekin hyvin rapisee pois imuroidessa. Puutalo toki elää ja laudat varsinkin...ja meillä on keittiön lattian alla vielä pannuhuone mikä ehkä voi jotenkin vaikuttaa puun kutistumiseen ehkä?!

  Luuletko että Betolux kiiltävä maali on käytännössä parempi ja kannattaakohan meidän kitata uusiks noita laudanrakoja puukitillä (kuiteksi aika leveitä suuri osa raoista) vai miettiä jotain aivan muuta täytettä ja maalia. Olis kiva jos osaisit jotain kommentoida. Ei tahdo maalikaupoissa noi myyjät mitään tietää....ajattelin että sinulla on käytännön kokemusta tuollaisesta lattian maalauksesta.

  Kiitos ja kumarrus. PAkko sanoo vielä että paras blogi sulla pitkään aikaan. Sait musta fanin :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on samanlaisia kaihtimia ja minä myös rrrrakastan niitä. Kaipaavat vaan uutta langoitusta. Katsoin, että sinun kaihtimissa on tuollainen leveähkö nauha, pitääpä tutkia olisko mahdollista laittaa. Lankavaihtoehtoja olen tutkaillut. Viimeisin löytö on sellainen kalastajalangan oloista, voisi olla kestäväkin vaihtoehto, en vielä tiedä.


  Niin muuten koirista, juu on minun hiukkasen suurempia, 65-75 kg/kpl. Kolme kappaletta. Sillä minulla on välillä huumorssa tekemissä tämän innokkaan puutarhahommia harrastavan kanssa. Olen jo aikaa sitten todennut, että maisemoinnin sijasta ehkä olisi helpompaa siirtyä kuutamointiin.

  VastaaPoista
 4. Kaihtimet sopivat kyllä täydellisesti keittiöönne, nappi juttu!!

  VastaaPoista
 5. Annamaija, en minäkään mikään ekspertti maalausasioissa ole... Omat lattiani olen maalannut Betoluxin myrkkyversiolla, ja kiiltävällä tietenkin. On pysynyt ihan hyvin kiinni ja kestänyt käytössä. Rakoja olen itsekin kittaillut vain todetakseni että kitti sieltä kyllä irti lähtee, puu kun elää niin paljon vuodenaikojen mukaan, mutta ihme kyllä suurimmissa raoissa on kitti pääosin pysynyt. Olen käyttänyt ihan puukittiä ja tehnyt homman joskus keväällä tai syksyllä jolloin raot eivät ole olleet liian pienet tai suuret.

  VastaaPoista
 6. Hei Maria the Sisustusmaanikko,
  olisko mahdollista, että laittaisit tarkemman kuvan noista sälekaihtimista. Minua kiinnostaa nyt lähinnä tämä leveähkö nauha, kun pitäisi omia ryhtyä ehostamaan. Josko tuollainen ratkaisu olisi kätevämpi kuin "kalastajalanka", jota olin ajatellut.

  Todellan ihailen kreatiivisuuttasi. Kateudesta vihreänä katselen kuinka sinulta riittää energiaa niin moneen projekttiin. Itse tällähetkellä lähinnä puran turhautumistani ikävien työasioiden tiimoilta lekan käyttöön keittiössä. Todella puhdistavaa terapiaa nähdä kättensä työnjäljen - vaikkakin säpäleinä.

  Lattiasta muuten, itse lopulta monen idearikkaan aivoriihen jälkeen, päädyin lattialankkujen suopakäsittelyyn. Yläkerrasta vierashuoneesta olen jo saanut valmiiksi lattiat. Siellä perusteellisemmin kuin aion muualla toteuttaa. Eli hionnan jälkeen valkaisin laudat ensin lipeällä ja sitten käsittelin kalkkivedellä - aivan sairaan pölyävää hommaa. Sen jälkeen kolmeen kertaan suopakäsittely. Aivan mahdottoman hieno lattia tuloksena. Oli kuitenkin sen verran suuri urakka, että päätin toisissa huoneissa riittävän pelkkä hionta ja suopakäsittelyt. Ei tarvitse olla valkoista. Ja vierashuoneeseen nyt tuleekin värikäs tapetti, mutta muualle seinät valkoisen eri sävyissä, joten puunvärinen lattia sopiikin muualle.

  Ja tähän viitan muuten, otan mielelläni vastaan vinkkejä seinämateriaalista. Tarvisen sellaista koirankestävää. Elikkä pitää pystyä pyyhkäseen kostealla rätillä, kun kostea pisketti on nojaillut seinään. Puolipaneelia olen ajatellut keittiöön ja eteisaulaan. Ihan puista sellaista.

  Sorry, meni nyt oman elämän purkaukseksi...

  VastaaPoista
 7. Maria, laitoin sulle sähköpostilla lähikuvia kaihtimista :-)
  Märän koiran kestävästä seinämateriaalista en osaa sanoa mitään. Nuo omat kun eivät paljon sateella lenkkeile (pilalle hemmotellut mexicolaiset eivät suostu turkkiaan turhanpäiten kastelemaan, toinen suoratsaan pelkää vettä). Itsellä on ihan maalatut seinät, puuta ja levyä ja kyllähän niitäkin rätillä pyyhkii.

  VastaaPoista