tiistai 28. kesäkuuta 2011

Tuolin elvytys

Ensin ajattelin ettei tällä vanhalla ja kovin kiikkerällä sammaleen syömällä tuolilla ole enää mitään virkaa pihallani, mutta sitten tovin tuumattuani päätin kokeilla saisinko tämän elvytettyä vielä henkiin.

First I thought this old and unsteady chair is useless, but after careful consideration I decided to give it a go and try to revive it.


Irrottelin tuolin istuinpuut yksi kerrallaan ja hioin niistä hiomakoneella kuivuneet sammalet ja lahot pois niin hyvin kun taisin. Tuoli oli kuiva kuin korppu ja pinta irtosi helposti. Irrotin myös vanhat ruosteiset naulat ja ruuvasin puut takaisin kunnon ruuveilla (tukipuut tuolin jaloissa pitivät jakkaran asennossa, etten ruuvaillut vinoksi sitä).

I removed the seating slats one by one and sanded them thoroughly. I removed the old rusty nails and replaced them with proper screws.

Tuoli tukevoitui ruuveilla aivan uuden veroiseksi ja sammaloituneen pinnan alla lymyili aivan kova ja ehjä puupinta joka tuli hiomalla silkinsileäksi. Lopuksi öljysin koko tuolin ulkokalusteille tarkoitetulla puuöljyllä ja nyt tuoli jo näyttääkin ihan "elävältä".

I used a tinted oil to finish the chair with and the result looks very much "alive" to me.

 
Tässä vielä vertailun vuoksi tuoli ennen ja jälkeen käsittelyn. Homma oli kyllä niin helppoa ja antoisaa että taidanpa kunnostaa vielä tuon toisenkin tuolirähjän.

Before and after. This was so easy to do that I think I'll save the other chair too.

9 kommenttia:

 1. Vau. Kyllä kannatti nähdä vaivaa!
  Tuli mieleeni että siinähän ne ovat vierekkäin kuin äiti ja tytär ;) ajattelin siis itseäni ja tytärtäni.

  VastaaPoista
 2. Ja kaunista tuli...ja ekologinen tapa kunnostaa vanhaa...kiitti siitä:)

  VastaaPoista
 3. Hämmästyttävä ero! Kyllä näköjään kannatti ja mukavan helppoa puuhaa vaikka viikonlopun tai loman ratoksi.

  VastaaPoista
 4. Hieno tuoli sieltä kuoriutui ja luontoystävällinen ratkaisukin vielä:).

  VastaaPoista
 5. Wau!
  Näytit just hyvää esimerkkiä muille ☺

  VastaaPoista
 6. Kannatti nähdä vaiva :) Itellä ei oo moisia "huolia" vaan kyllä tuolla kerrostalojen keskellä on yksi pöytä tuoleineen ja alkaa hyvinkin olla jo tässä kunnossa, pitäsköhän mulla yöllä hyökätä sinne ??? :D

  VastaaPoista
 7. Oho. Se on helppoa, kun sen osaa. Hienosti herätit tuolin henkiin.

  http://pirkko.vuodatus.net/

  VastaaPoista