perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pesuaineprobleema

Ostin pari vanhaa hienoa muovista pesuainepulloa ajatuksena laittaa niihin uudet tökötit sisälle ja pitää niitä enemmän esillä, nykyaikaiset pesuainepakkaukset kun eivät kovin silmiäni ulkonäöllään hivele. Ongelmaksi on nyt kuitenkin muodostumassa se, että molemmissa pulloissa on ihan oikeaa vanhaa pesuainetta sisällä ja yht'äkkisältään alkoi arveluttamaan että voinkohan tuosta vain nuo sisälmykset viemäriin kaataa ennenvanhaan kun saatettiin pesuaineissa vaikka mitä myrkkyjä käyttää. Osaisikohan kukaan teistä, armaat lukijani, avittaa analysoimaan että miltähän ajalta nämä pullot voisivat olla? (Itse olen 70-luvun lapsi, mutta en tällaisia muista.)

Got myself these vintage bottles with the insides still there. Now I wonder if it's safe to pour the old liquids in to the drain since these can be filled with old "poisons" that are no longer allowed. If any of you readers could tell me from wich decade these bottles are it would make it easier to me to find out what the insides could be made of.

9 kommenttia:

 1. Jos purkeissa on vanhaa pesuainetta, siirrä molempien purkkien sisälmykset omiin lasipurkkeihinsa (älä sekoita keskenään), merkkaa purkkeihin että sisältävät pesuainetta ja vie vaarallisen jätteen(ongelmajätteiden) keräyspisteeseen, ne on kuitenkin ilmaisia viedä.Näin pysyt hävittämään pesuaineen asianmukaisesti eikä tule vaaraa ympäristölle. Nykyäänkin monissa kotien pesuaineissa (jopa fairyssa) on ne vaarallisen jätteen merkit, joten kyllä nuo entisajankin aineet jotain tujumpaa ainetta sisältävät.

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli heti vaan mieleen mainoslause:"näin se käy kun on Dualia" :) Eli varmaan jostain 70-luvun alkupuolelta vois olla tuo Dual ainakin tai 60-luvun loppupuolelta. Kun tuon mainoksen muistan.

  VastaaPoista
 3. http://www.youtube.com/watch?v=OgfvyIIttJ0 Loiri mainostaa Dualia :) En osaa tämän paremmin jelppiä.

  VastaaPoista
 4. Heidi, kiitos vinkistä.

  Anonyymi, tuosta mainoksesta tuli melkein himo ihan kokeilla tuota Dualia ennen kun pois heitän xD

  VastaaPoista
 5. Suosittelisin käyttämään vanhoja pulloja pelkkinä koriste-esineinä.

  1) Uudet pesuaineet saattavat pieninäkin roiskeina/pisaroina liuottaa käytössä pullon teksteihin käytetyt musteet- ja hauskuus häipyy käytön myötä, silvuplee.

  2) Pesuainepullo jossa onkin jotain ihan muuta sisältöä kuin etiketti lupaa on ihan oikeasti riski. Et voi vannoa etteikö joku muu käsi/kuono/käpäläpari ikinä koskisi näihin pulloihin tai niiden sältöihin, eikä pullosta tule näkymään päällepäin oliko sisältö syövyttävää, ärsyttävää tai valkaisevaa. (Puhumattakaan siitä mitä sille materiaalille käy johon tuntematonta ainetta käytetään.) Järki käskee nimikoimaan pullojen uuden sisällön sitten vaikka maalarinteipillä.


  Pesuaineisiin tulisi suhtautua kuin maustehyllyn purnukoihin: suola suolana, pippuri pippurina, oikein annosteltuna ja oikein käytettynä.

  VastaaPoista
 6. Kyllä tämän päivän "myrkyt" Dualin ja Bonanzan voittaa, käytä tai heitä pois ihan huoleti!
  "Ennenvanhaan ko. aineiden käyttäjä"

  VastaaPoista
 7. Ihania, mistäs tuollaisia vielä täynnäoleviakin oikein on löytynyt? :) Sarjassamme vanhoihin pesuainepulloihin ihastunut. Onneksi Fairy sentään tajusi tuoda viime vuonna sen retropullon ihan oikeasti hetkeksi myyntiin.

  VastaaPoista
 8. aurinkojumala, löysin omani Weird Antiquesista :-)

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä tossa Bonanza-pullossa on jotain tuttua. Vanhemmillani oli sekatavarakauppa 70-luvulla, voipi olla, että siellä olen pullon nähnyt. Itse kyllä rohkeasti pesisin noilla vaikkapa vessanpöntön. Aikamoisia myrkkyjä nykyisetkin pesuaineet ovat. Heidin ehdotus on kuitenkin järkevä. Se on totta, että pesuaine saattaa liuottaa pulloista tekstit pois, meillä on käytössä retro-fairypullo ja alkaa sekin haalistumaan. Jos otat käyttöön, laita jotain ns. turvallista pesuainetta kuten mäntynestesaippuaa tai ekoverin yleispesuainetta.

  VastaaPoista