torstai 2. kesäkuuta 2011

Kesäpiirakka

Helleruokaa sopivimmillaan on itsetehty raparperipiirakka. Kinuskijäätelön ja vaniljakastikkeen kera piirakka on lähes syntisen hyvää.  Itse en kovin loistava kotileipuri ole, mutta tällä kälyn antamalla ohjeella onnistuin täydellisesti:

Piirakkataikina:
150g voita
1dl sokeria
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte:
500g raparperiä
1dl sokeria
1rkl kanelia
2tl perunajauhoja

Päällys:
100g voita
2dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe ja lopuksi muna. Painele voideltuun vuokaan tiiviisti renoja myöten.
Täyte: Kuori ja paloittele raparperit, sekoita sokeri, kaneli ja perunajauhot ja sekoita raparperit sekaan. Lisää sekoitus pohjan päälle vuokaan.
Pinta: Nypi ainekset sekaisin muruseksi ja levittele raparperien päälle.
Paista uunissa 25min 200 asteessa, anna jäähtyä ja tarjoile kinuskijäätelön sekä vaniljakastikkeen kanssa.

A homemade rhubarb pie with ice cream and vanilla sauce is the best summer day treat.

3 kommenttia: