Helleruokaa sopivimmillaan on itsetehty raparperipiirakka. Kinuskijäätelön ja vaniljakastikkeen kera piirakka on lähes syntisen hyvää. Itse en kovin loistava kotileipuri ole, mutta tällä kälyn antamalla ohjeella onnistuin täydellisesti:
Piirakkataikina:
150g voita
1dl sokeria
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
500g raparperiä
1dl sokeria
1rkl kanelia
2tl perunajauhoja
Päällys:
100g voita
2dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe ja lopuksi muna. Painele voideltuun vuokaan tiiviisti renoja myöten.
Täyte: Kuori ja paloittele raparperit, sekoita sokeri, kaneli ja perunajauhot ja sekoita raparperit sekaan. Lisää sekoitus pohjan päälle vuokaan.
Pinta: Nypi ainekset sekaisin muruseksi ja levittele raparperien päälle.
Paista uunissa 25min 200 asteessa, anna jäähtyä ja tarjoile kinuskijäätelön sekä vaniljakastikkeen kanssa.
A homemade rhubarb pie with ice cream and vanilla sauce is the best summer day treat.
kiitos reseptistä..otan talteen
VastaaPoistaOho ootsä leiponut, johan on!
VastaaPoista<3 t: käly
VastaaPoista