tiistai 7. kesäkuuta 2011

Riemu

Ostelen kaupasta usein tuoreita yrttejä ja kotona yritän saada pidettyä ne hengissä milloin milläkin konstilla mutta hyvin laihoin tuloksin. Nyt jostain syystä vihdoin onnistuin. Kaupasta käteen tarttunut kotimainen tilli oli kasvattanut itselleen hirvittävän pitkät juuret ja siitä johtuen en viitsinyt edes kokeilla sen istuttamista tavalliseen ruukkuun vaan tälläsin sen ruukkuineen päivineen lasipurkkiin johon valutin vettä juuri ja juuri sopivasti. Voi sitä riemua, tilli on pysynyt hengissä jo viidettä päivää.

I usually end up killing all the fresh herbs I buy from the store. I've managed to keep this dill alive for five days already. I just put it in a glass jar with water enough to cover the roots.

8 kommenttia:

 1. Sullahan alkaa se vihreä peukalo puskea pintaan oikein tosissaan :D. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mulla on parvekkeella lasipurkissa sitruunamelissa pörheänä jo kolmatta viikkoa, ja pienissä juomalaseissa asustavat basilika ja timjamikin elossa toista viikkoa. Olisko nyt meidän vihreä aalto?

  VastaaPoista
 3. Vintage-Sunflower, viherpeukaloni itää jossain kantapään seutuvilla :-) Mukavaa viikkoa sinullekin.

  Mani, ON! Nyt on nautittava niin kauan kun tätä kestää.

  VastaaPoista
 4. Hei Maria! Olen lukenut blogiasi pitkään ja tyylissäsi on paljon samaa kuin omassa. Ja osa ei sitten yhtään:DD mutta nyt jääkaapin tilaus saksasta edessä. Smeg meinaan! Niin onko tuo teidän minkä mallinen? koska teidän kaappi on just sellanen minkä haluan:) kermanvaaleana, punaisena tai haaleana keltaisena.. vaikea päätös! minttu oli myös aika namu. Onko Smeg ollut käytössä hyvä? nyt ei siis puhuta ulkonäöstä;D

  Tessa

  VastaaPoista
 5. Tessa, meidän smeg on mallia FAB30P7. Se on käytössä ollut oikein hyvä. Energialuokka on A+ ja siinä on hiljainen käyntiääni. Plussaa on myös tilava sisusta, mahtuu isommatkin ostokset kivuttomasti sisään. (Lisäinfoa ja mallinumerot smegeistä löytyy muuten suomeksi www.smeg.fi sivuilta) :-)

  VastaaPoista
 6. Hei! Olen lukenut blogiasi jo vuosien ajan ja rakastan sitä. Koen aina suurta riemua kun kohtaan samanlaisia esineitä kuin itsellenä on ja iloitsen mainioista kirppislöydöistäsi. Samalla koen täkkikateutta :D.

  Vinkki kaupan yrttien hengissäpitoon: kun ostat kaupasta yrtin, katso että sen juuret ovat valkoiset, silloin siinä on terveet juuret ja se kestää kotona vaikka kuinka pitkään ja on istutettavissa.

  T. Heidi

  VastaaPoista
 7. Heidi, kiitos kehuista ja vinkistä yrttien suhteen :-)

  VastaaPoista
 8. Hyvänen aika, hyvä vinkki lasipurkin suhteen! Enpäs ole itse hokannut, vaikka onhan tuo nyt loogista. :) Ei muuta kuin samaa testaamaan täällä. Se on aina niin iso harmi kun kaupasta ostettu yrtti kuukahtaa päivässä tai parissa.

  VastaaPoista