tiistai 2. heinäkuuta 2024

Laattalevyn sovittelua asuntovaunulla

Laattalevyn maalit ovat vihdoin kuivaneet tarpeeksi, jotta pääsin sitä ja tuota pohjamaalattua naulakkohyllyä sovittelemaan paikalleen asuntovaunulle ja voi, että kuinka kivalta siellä tulee sitten näyttämään, kun saan nuo ihan valmiiksi ja asenneltua tuohon. 

Maalasin tuohon (enso- tai mani-) laattalevyyn ensin pohjamaaliksi yhden kerroksen Waldcolorin kalustemaali 30:sellä ja sitten kaksi kerrosta täyskiiltävää Tikkurilan Helmi 80 maalia päälle erityisen sileää jälkeä tekevällä vaahtomuovitelalla.

Naulakon värisävy pitää vielä mätsätä enemmän kaappiin sopivaksi ja vähemmän laatoituksen kanssa samanlaiseksi niin sitten olen tyytyväinen. Liian puhdas valkoinen väri siinä saa kaiken muun näyttämään vähän likaiselta ja se ei ole ihan toivottu efekti nyt. Laatoituksessa taas puhdas valkoinen näyttää just kivalta, koska sellaisiahan oikeat laatat yleensä on.

Ja pakko oli päästä jo vähän sovittelemaan miltä siinä sitten näyttää asiat roikuskelemassa ja oikein kivaltahan ne! Halusin käyttää tuon levyn mahdollisimman kokonaisena sillä nyt jos sen olisi leikannut pienemmäksi olisi se sitten pienempi ikuisesti. Nyt nappasin siitä vain yhden pystyrivin reunasta, jotta se mahtui tuohon tason päälle nätisti.

En myöskään aio kiinnittää levyä seinään millään liimoilla tai tehdä siihen suotta ruuvinreikiä, koska kiinnityspaikat tuossa seinässä ovat niin epäloogisissa paikoissa. Laitan sen sen sijaan kiinni tuohon listalla alhaalta, johdonpitimien avustamina sivuista ja naulakko ja kaappi pitelevät sitä paikoillaan omilta osiltaan. Kestänee varmasti aivan hyvin niinkin ja sitten jos joskus haluan sen siitä pois ei seinään jää siitä jälkeäkään. Mutta nyt kyllä tuntuu, etten varmaan ikinä halua sitä siitä pois, kun niin kivan fiiliksen tuohon antaa.

Tried out how the tiled wall and the new shelving unit will work in the caravan. Still need to paint the shelf to match the medicine cabinet more and attach everything properly but it already looks so wonderful to my eye. Tried out my new feather duster there too, it looks so deliciously cute there.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti