maanantai 29. heinäkuuta 2024

Diy-lamppu asuntovaunulle

Tein nopsasti tällaisen melko hienon pikkuvalaisimen asuntovaunulle vanhasta varjostimesta ja muista osasista, joita käsillä sattui sopivasti olemaan.

Käytin projektiin tämän kivan pikkuvarjostimen, jonka ystäväni minulle joku aika sitten reissuiltana osteli. Ensin purin vanhasta varjostimesta jo todella hauraiksi kulahtaneet ja melkoisen pahalta tuoksuneet kankaat ja koristereunat pois.

Sitten kaivelin varastoistani uudeksi kankaaksi joskus talteen jättämäni hameenhelman, jossa kaunis väri sekä reuna ja ompelin sen ympärysmitaltaan suunnilleen sopivan kokoiseksi ja harsin alareunan kiinni kehikkoon.

Sen jälkeen leikkelin kankaan yläosasta liiat pois ja harsin sen tiukasti ja kiristin langoilla, jotta se istahti kehikon päälle nätisti. Sitten pengoin varaosalaatikoistani sopivia valaisimen koristeosia, pellavajohtoa ja messinkisen lampunkannan.

Eikä sinä sitten enää kauaa mennyt, kun lopputulos alkoi hivellä silmääni oikein todella. Jätin tarkoituksella nuo päällä olevan koristelätykän ketjut paikoilleen, sillä niissä oli mielestäni jotain viehkeää noin. Joskus niissä lie killunut jotkin kristallit, mutta nyt toimii vallan mainiosti ilman.

Ja vaunulle pikku lamppunen sopii just niin söpösti kun ajattelinkin. Kuvissa ehkä hitusen pienen näköinen, mutta luonnossa aivan passeli eikä ole tiellä kun tuolla istuksii.


Made this cute lamp using the old frame my friend found me a while ago and bits and pieces of other lamps and a piece of fabric I had cut off from a dress a couple years back. Quite cute outcome don't you think?

3 kommenttia:

  1. No on taas upea rääsyläisestä timantiksi muutos ! Todella syötävän suloinen valaisin, kaikki yksityiskohdat aivan mahtavia ja kokonaisuutena täydellinen 😍

    VastaaPoista
  2. Kyllä olet taitava! On niin nätti ja söpö♡

    VastaaPoista