perjantai 12. tammikuuta 2024

Joulun rippeitä

Loppiaiset on menneet jo ja täällä se vaan on vielä siellä täällä joulukoristeita paikoillaan. Mietin, että kehtaanko vielä joulustella täällä blogissa, mutta Nuutinpäivä lienee se ihan vihoviimeinen hetki ja siihen on onneksi vielä muutama tunti aikaa. En ole koskaan oikein ollut niitä ihmisiä, jotka kerrasta siivoavat kaiken pois, vaan samanlai kun ajan mittaan koristelen niin pikkuhiljaa sitten riisuskelen. Ja sitä paitsi on tyystin jäänyt blogauttelematta tämäkin hauska olohuoneen oven havuswagi, niin ihan hyvä, etten ole vielä sitä tuosta riisunut, että ehdin kuvata tännekin.

Tämä oli tosi helppo koriste tehdä sillä tälläsin parin havunoksan kanssa yhteen vaan tuon männä kesänä kirppikseltä löytämäni kulkus- ja  tähtikoristenipun ja vualaa! Siitä tuli kerrasta niin nätti ja hieno.

Syksymmällä kieputetuista havukransseista pääsi sisälle tällainen katajainen versio, joka onkin kuivahtanut tuohon jo aivan rapsakaksi. Mutta koskapa ei juuri varise voi se olla siinä vielä talven koristeena jatkossakin enkä vielä kiirehdi sitä pihalle kiikuttamaan.

Yksi hyasinttikin alkoi kukkia vasta niin pakkohan se on vielä sen tuoksusta nautiskella eikä tyrmätä liian jouluiseksi. Vallan tulee ihan kevätmieli kun tuota tuossa katselee, vaikka tuoksu vahvasti viekin mielen vielä kinkun ja kuusen äärelle. Niitä tosin ei kumpaakaan enää onneksi ole sillä kuusi lähti pihalle heti ilmojen lämmettyä, ettei ehtinyt varista sen enempiä, jotta saan taas kevättalvella sen kanssa vielä pihalla leikkiä sitten.

Yksi pieni joulunpoisto-projekti on ollut myös tämä ajat sitten kirppistelty tyynynpäällinen, josta olin ajatellut poistaa tuon tiukan punaisen brodeerauksen ja unohtanut sitten koko homman, ennen kun muutama päivä sitten se palasi mieleeni ja kaivelin sen esille. Mielessäni olin kuvitellut homman helpoksi, mutta siinä vierähtikin sitten tuntikausia, että kaikki tiukkaan ommellut pienet punaiset langat lähtivät ilman, että aluskangas otti osumaa. Nyt sihen jäi kuviosta vain tuommoinen hauska varjo, joka on paljon kivampi minun silmiini katsella noin.

Ja lopuksi vielä vinkki vinkkelöinen niille, jotka innostuivat niistä tomaattituubeista tekemistäni kuusenkoristeista, että sinappituubeista saa tällaisia hauskan kuparisen värisiä. Puuhasin muutaman heti pyhien jälkeen sitä mukaa kun sinappituubeja tyhjeni (ja meillä niitä joulunaikaan tyhjenee). Että kannattaa siis keräillä vuoden mittaan nekin tuubit talteen sitten ensi joulun askarteluhetkiä varten.

Mutta se joulusta nyt täällä blogin puolella. Seuraavaksi sitten taas ihan muita juttuja.

My last pics of Christmas. I've never been too fast to undress the house of Christmas decorations and some of them linger till it's way too late, but luckily I don't mind. Here's some of my deco I forgot to show here during the holidays.

1 kommentti:

  1. Ihanaa joulustelua! Meillä on vielä täysi joulustelu meneillään. Viikonloppuna on kyllä tarkoitus siivoilla koristeet takaisin laatikoihin. Kauniita talvipäiviä sinulle!

    VastaaPoista