lauantai 13. tammikuuta 2024

Ilman ovia

Otettiin joulun alla toinen pariovista irti sitä kuusta varten ja hyvin pian sen jälkeen lähti toinenkin, kun vähän hassulta näytti vain yhden oven kanssa tämä aukko. Päätin silloin, että katsellaan vähän aikaa kokonaan ilman ovia tätä aukkoa ja vitsit, että se olisi kiva noin.

Täällä ahtaissa neliöissä isot ovet ovat vähän liian leveät aukeamaan kunnolla ilman, että täytyy karsia kalustuksesta ja niinpä ne ovat aina olleet vähän puoliavoinna katseen edessä huoneesta toiseen ja varsinkin kun toinen niistä oli lähes aina kiinni. Mutta nyt kun niitä ei ole niin on niin paljon avarampaa, että tuntuu kun koko talo olisi kasvanut tästä kohden.

Olen monesti vuosien varrella miettinyt ovien vaihtoa vähän pienempiin, mutta se ei muuttaisi tilannetta juuri mihinkään. Liukuovetkin käyneet mielessä, mutta ei sellaiset seinän päällä olevat vaan sellaiset mitkä olisi koteloitu seinän sisälle, jolloin ne eivät veisi sitä arvokasta seinäpintaa, mutta siinäkin omat haasteensa, vaikka tässä huoneiden välillä alunperin onkin isompi aukko, jota itse pienennettiin ja ovet lisättiin kun talo hankittiin.

Joten olkoot nyt hetken kokonaan ilman ovia nämä karmit, että voin katsella ja suunnitella keksisinkö tuohon jonkun ratkaisun niin, että siinä jonkinlainen oviviritys voisi kuitenkin olla. Sellaista kun välistä täällä tarvitaan varsinkin silloin kun tuossa työhuoneen puolella porakoneet pörisee ja sahajauhot pöllyää tai muuten vaan täytyy saada kaksi tilaa eristettyä omiksi huoneikseen.

P.S. Vaihdoin olkkarin pöydälle hyasintin näihin jo vähän elähtäneisiin tulppaaneihin, kun tässä oli sille hajusintille vähän liian lämmin.

Took the doors out of this frame and now there's just an opening between these two rooms. It looks so much spacier now. I have been dreaming about a pocket door here instead of two opening doors, but it's not that easy to do and would cost a bit so I'll just settle with this for a while now.

1 kommentti: