tiistai 9. tammikuuta 2024

Inspiraatioista esineiksi

Heti kun ilmat lämpenivät on niin paljon hauskempaa muotoilla savea vanhan ikkunan edessä olevalla työpöydällä eikä koko ajan tarvitse pitää taukoja käsien tai saven lämmittelyä varten. Silloin kun savi on kylmää se on kylmää ja kylmän ikkunan edessä sitä oli aika hankala saada pysymään lämpöisenä, mutta nyt on kun kesällä töitä tekis, eikä ikkunastakaan hohka kylmää enää oikeastaan ollenkaan.

Aloin hyvissä ajoin valmistautua jo tulevan vuoden joulusesonkiin tekemällä nyt jo kynttilänjalkoja ja muita pikkuastioita varastoon. Ei sitten iske kiire enää ensi syksynä samanlai kun männävuonna kävi. Leikittelin vähän piparkakkureunoilla ja tekstillä ja nyt jo näen, että näistä tulee oikein sieviä sitten kun ne on lasiteltu erilaisilla kivoilla väreillä, vaikka vielä hieman rosoisia ja harmaita tuossa pöydällä kuivuessaan ovatkin.

Tein piparkakkureunaa myös tällaisiin pieniin purnukoihin tai maljakoihin, minä näitä nyt haluaakaan sitten käyttää. Luulen, että se hauska pilkullinen vaaleanpunainen voisi olla näihin tosi sopiva väri lasitteeksi tai miksei ihan vaan valkoinenkin, kun muotokieli on noin söpönen.

Ja sitten tämä hilpeän hauskan iso unikon siemenkota, jonka inspis iski jo ennen joulua ja kyti niin lujaa, etten melkein housuissani meinannut pysyä, kun paloin halusta päästä savesta tällaista muotoilemaan. Nyt tämän täytyy antaa varovaisesti kuivua ja siksi se on kyljellään tuossa villasukkapedissä, ettei vahingossakaan tömähdä kumoon ennen polttoa ja lasitusta. 
Siten kun se on valmis sen pitäisi seistä jalkansa varassa ja olla mitä ihastuttavin koristus olohuoneen sohvapöydällä tai melkein missä vaan, mihin tällaista nyt vaan voi koristukseksi tarvita.

Vielä pitää kuitenkin ensin kuivatella nämä kaikki ja pari muutakin pikkuista savi-inspistä päästellä valloilleen ennen kun valmista tulee, mutta palataanpa niihin sitten, kun sen aika on. Nyt lähden etsiskelemään sopivaa muottia, jonka päälle rakennella yksi kukka-aiheinen ja kukkapenkkeihin liittyvä ajatus, jotta saan ensi yönä nukuttua enkä vaan innoissnai piehtaroi siellä lakanoiden seassa miettien, että millaiselta se sitten voisikaan näyttää.

My latest pottery drying in my work room. I started to prepare for Christmas season already so that I don't have to hurry in the fall again. I also had a huge inspiration to make a pottery poppy seed pod and now that it's there and drying over my woolen socks as cushions I can't wait to get it to the kiln and glazed and to put it on my living room coffee table.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti