keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Lasipurkkien uudet tiivisteet

Löysin ihan sattumalta värittömiä tiivisterenkaita lasipurkkeihin, kun kuvittelin jo, ettei sellaisia ole edes olemassa tämän maan kaupoissa. Harmi taas vaan, että löysin ne niin myöhään, että ovat ilmeisesti poistumassa jo valikoimista... Niin minun tuuriani, kun haluan muillekin vinkata, mutta vinkkaanpa nyt silti, jos vaikka eivät poistukaan kokonaan tai tulevat takaisin jossain kohti.

Nämä löytyivät Clas Ohlsonilta ja kuten kuvista näkyy sattuvat aivan täydellisesti näihin vanhoihin sekä vähän uudempiin lasipurnukoihin, joissa suuaukko on suht saman kokoinen muutaman millin eroilla. Ei tarvinnut siis kovasti venytellä, eikä ollut yhtään löysäkään, vaan just täydellisen napakka.

Tiivisteet on myös ihanan huomaamattomia verrattuna noihin edellisiin omiin silmiini kovin räläköihin punaisiin ja oransseihin. Oli myös korkea aika uusia nämä sillä muutamassa purkissa kun oli jo aika koppuraiseksi menneet nuo vanhat. Ihanaa on myös, että nyt ihan jokaisessa purkissa on hieno tiiviste ja pari jäi vielä varallekin. 

Meinasin ensin ahneuspäissäni, että olisin hamstrannut lisääkin, mutta kun totesin, että niin vähissä ovat päätin jättää muillekin ja toivoa, että sitten tulevaisuudessa kun seuraavan kerran pitää tiivisteitä vaihtaa olisi markkinoilla jo enemmän näitä paremman värisiäkin. Nämä kestävät kuitenkin vuosikausia ennen kun vaihtamista tarvitsee edes alkaa ajatella.

Ja nyt oli niin kiva laittaa purnukat tiivisteiden vaihdon ja kuvauksen jälkeen takaisin kaappeihinsa ja skafferin hyllyille, kun niiden värimaailma oli sisältöineen niin ihanan sointuva ja seesteinen. Miten sitä voikaan näin pieni asia tuoda näin suuren ilon.

Came upon these colorless seals for my glass jars almost by accident and immediately got some to all my jars that previously had ugly colored ones. Too bad the store I got these from apparently is not keeping them in stock anymore, but they still have some if you need these too. (Link to the product in the text above.)

4 kommenttia:

  1. olen ostanut ainakin tokmannilta,kylläkin oransseja.mokomista ei lähde etikankatku pesussa.

    VastaaPoista
  2. Pitää käydä itsekin hakemassa näitä. Tosi käteviä!

    VastaaPoista