tiistai 7. marraskuuta 2023

Käpyjen ja kulkusten korjaus

Tein kolme vuotta sitten porstuan oveen käpy- ja kulkuskranssin, joka kesti siinä näihin päiviin asti, mitä nyt oli vääntynyt ihan ovaaliksi ja osa kävyistä ja kulkusista oli ajan saatossa irronnut. Tykkäsin siitä kuitenkin niin paljon, että päätin nyt uudistaa sen käyttäen siitä uusiksi kaiken muun paitsi sen ovaaliksi vääntyneen vanteen ja tästä uudesta, korjatusta versiosta tuli silmiini ehkä vieläkin kivampi, kun se vanha oli.

Muovisen juuttunarulla päällystetyn hulavanteen sijasta taivuttelin paksusta rautalangasta vanteen, jonka tein paksummaksi kieputtamalla siihen rautalangalla risuja ja sitten siihen vasta kiinnittelin kävyt ja kulkuset pieninä nippuina rautalangan avulla. Käytin kaikki vanhan kranssin kävyt ja lisäsin sekaan muutaman uuden sinne tänne sekä lisää erikokoisia kulkusia entisten lisäksi. Pienimmät kulkuset jäivät suureksi osaksi vähän piiloon, kun ne käpyjen kanssa tuonne laittelin, mutta isoimmat näkyvät ja kaikista ääni kuuluu, joten hyvä siitä tuli.

Ja nyt kokoruskeana versiona kranssi on taas ihan uusi ja tuore roikkumaan tuossa vaikka seuraavatkin kolme vuotta kilisemässä ovesta kulkijoille. Tämä ainakin on helpompi taivutella takaisin pyöreäksi, jos ovaaliksi notkahtaa, joten sen puolesta pitäisi kestää paremmin kuin edeltäjänsä.


Renewed this pinecone and jinglebell wreath I made here three years ago. The old one hung here all years long and had gotten really wonky and lost quite a bit of pinecones. This new one has a thick wire base covered in birch branches and the overall brown look does please my eye better than the old one did. Let's hope this one lasts as long or even longer here.

1 kommentti: