sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Markkinatarpeistoa

Viimeaikoina on pitänyt haipakkaa rakentelu- ja tuunausrintamalla täällä kotona, kun olen valmistellut tarpeistoa tuleville Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille. On valmiina jo kyltti, joka tulee sen tallin, missä olen liepeille ohjaamaan ostoksille tulijoita sekä yksi kapea hyllykkö, jollaisen tarvitsen myyntinurkkaani, se kun on nyt erimuotoinen tila, kun missä aiemmin olen kalusteineni ollut ja tällainen mahtuu vielä entisten lisäksi. (Se on kahdessa osassa ja väliin tulee vielä pöytätaso, siksi tuo väli näyttää vähän avoimelta.)

Tämä hyllykkö syntyi jo olemassa olevista palasista, jotka vaan muokkasin vastaamaan uutta tarvetta. Molemmat palat olivat muinoin porstuassani silloin kun siellä vielä keramiikkakauppaani pitelin ja nyt kun se ei siellä enää ole niin nämä kaksi osasta olivat jääneet vain pyörimään tielle autotalliin. 

Yläosa oli ennen leveämpi ja sijaitsi lasilaatikoston päällä, kunnes nyt kavensin sitä huomattavasti, laitoin paneelit takaseinään ja nätin listoituksen ylös. Alaosa on se valmis hyllykkö ikkunan vierestä, johon lisäsin vain kauniimman sokkelin ja sitten maalasin molemmat uusiksi vähän harmaammiksi, kun ennen olivat enemmän sinertävät.

Olin päättänyt, etten osta kumpaankaan palaseen mitään uutta, vaan käytän sitä mitä varastoissani on ja onnekkaasti sieltä löytyi just ja just kaikki mitä tarvitsinkin. Takaseinän paneelit olivat jämäpätkiä toisista hyllyprojektiesta, listat samoin ja maali oli hienosti purkkiinsa jämähtänyttä, jolla jo vuosia sitten työhuoneeni kalusteita olin maalaillut. Vesiohenteisena sain sen kuitenkin notkistumaan eloon vielä ja hyvin se sitten toimi elvytyksen jälkeen, vaikka jo ikäloppua olikin. Ei siis tarvinnut ruuvin ruuvia tähän uutena hankkia.

Ja nyt kun tämä osa on valmis on työn alla jo pieni tuunaus itse myyntitiskille myös, mutta sen pääsen esittelemään vasta, kun sen uusien pintojen pellavaölymaalit ovat kuivat. Palataan siis näihin kalustetuunaustunnelmiin vielä.

P.S. Tuo kyltti syntyi yhdestä secondhandina hankitusta Ikean lasten piirustustelineestä tuunaamalla maalilla ja puuvahalla. Rakastan piirrellä ja maalata käsin kylttejä eri tarpeisiin, joten oli kyllä ihanaa rentoutushommaa tuota piperrellä. Ainoa miinus, että tuon alkuperäiset lakat ja liitutaulumaalit ovat niin tiukkaa kamaa, ettei niiden päälle muut maalit pysty, niin hiomahommia joutui aika paljon ensin tekemän ennen kun itse pääasiaan pääsi, mutta sitäkös ei muista enää kun lopputulosta nyt katsoo.

Built things for the upcoming Kellokosken ruukin joulumarkkinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti