sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Loistavat joululampetit

Somessa näin joulun alla näkee paljon ihania kuvia kynttilälampeteista ja olen niitä kaiholla katsellut miettien, että harmi kun en uskaltaisi semmoisissa oikeita tulia täällä poltella, kunnes välähti; led-kynttilähän semmoisessa pitää tässä huushollissa olla!

Aloin saman tien metsästelemään kirppiksiltä jotain kivaa lampettia, mihin yhden kynttilän saisin valaisemaan pimeitä nurkkiamme ja tuomaan vähän juhlavampaa fiilistä. No yhtä en löytänyt, kun vastaan tuli kaksi, eivätkä ne näyttäneet yhtään siltä mitä etsin, mutta joku niissä viehätti niin paljon, että ostelin kuitenkin, kun hintakaan ei ollut kun 5,90 kappale.

Ja kun kotona sitten sovittelin led-kynttilän kanssa oli rakkaus näihin roihahtanut jo ihan kunnolla liekkeihin. Ja miten kivalta tuolla hämärässä takan vieressä nyt näyttääkään, kun siellä tuikkii pieni kynttilä tuota hauskasti kultamaalattua peltipintaa vasten.

Toisen lampetin paikan kanssa piti ensin vähän miettiä, tämmöisiä pareja kun yleensä käytetään vähän symmetrisemmin, mutten halunnut niitä kovin lähekkäin laittaa. Sovittelin sitä ympäri taloa, mutta jotenkin olohuone tuntui parhaimmalta ja sieltähän se sitten löysi paikkansa ikkunan viereltä sohvan takaa, kun tarpeeksi oli pyörinyt ympäri huonetta ensin. 

Oletan että nämä olisivat jotenkin uudehkot, kun ovat niin rempseät, ja ehkä jostain intialaista käsityötä myyvästä brändistä, mutta googlen käänteisellä kuvahaulla en ainakaan löytänyt vastaavia, joten vähän on mysteeri että mistä ovat kotoisin, mutta siitä viis, niin hienot ovat ja just täydelliset tämän joulun juhlatyyliin.

Ja ihan parasta myös se, että noissa led-kynttilöissä on ajastimet, että syttyvät ja sammuvat tuolla ihan itsekseen ja minun ei tarvitse muuta kun kävellä huoneeseen ja ihastua, kun siellä tuommoiset juhlatuikut palaa.

Got these tin wall sconces from a fleamarket. Had been admiring people burning real candles in their sconces, but never dare to do so myself and then I remembered there's led-candles. Now I'm happy as a clam to have these little lights greeting me when I walk in to this room.

4 kommenttia:

  1. Kauniit lampetit olet löytänyt,veikkaan että ovat kotimaiset ja melko vanhat. Useimmiten noita tuon tyyppisiä on mustana. Saako kysyä mistä olet nuo kynttilät ostanut,ajastintoiminto on tosi kätevä lampetteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oispa mahtia, jos olis kotimaiset :) Led-kynttilät on Rustasta

      Poista
  2. Vallan ihanat! Mistä nuo led-kynttilät on, niissäkin kaunis valo?

    VastaaPoista