tiistai 25. huhtikuuta 2023

Pussilakanasta aluslakanaksi

Jäi niin iso kytö saada tämän huoneen sävyihin sopiva pikkukukallinen aluslakana, että piti sitten tehdä sellainen itse pussilakanasta. Siinä kun sattui kuosi ja väri olemaan kaikista lähinnä sitä mitä halusin eikä hintakaan päätä hiponut niin, että kehtasin pussilakanan tällaiseen projektiin uhrata.

Kun olin jo kertaalleen tehnyt kuminauhalakanan vähän liian kapeasta kankaasta, oli se melko helppo ajatella miten sen tekisin pussilakanasta, vaikka siinä oli tavallaan vielä vähemmän kangasta kun tuossa edellisessä projektissani. Mutta kun tiesin, että saumat eivät lakanan sivuissa haittaa yhtikäs mitään, niin pussilakanassa riittää kangasta helposti 120-140 senttiseen patjaan. 

Ja nyt olen tosi onnellinen harmaanvihreän pikkukukallisen kuminauhalakanan omistaja ja voin nautiskella makuuhuoneessani kokovihreästä petauksesta näin kevään kunniaksi, niin kun halusinkin.

Ja näin sen pussilakanasta leikkelin. Itsellä tuo patja on 120cm, joten tuo vihreä osa on pussilakanan etupuoli joka on kooltaan 150 x 200cm ja nuo kuvan valkoiset osat (on oikeasti sitä samaa kuosia) on leikattu pussilakanan takapuolelta 30cm soiroina. Nämä kun ompeli yhteen sen aiemman ohjeeni mukaisesti tuli tulokseksi patjaani täsmälleen sopiva kuminauhalakana.

Kangasta jäi vielä sen verran yli, että siitä saisi tehtyä toisen tyynynpäällisen pussilakanasetin mukana tulleen kaveriksi, mutta olen jotenkin nyt  tykästynyt noihin vähän erilaisiin sävyihin sängyssäni ja pidän enemmän noista mitkä siellä nyt jo on, vaikkeivat ihan muuhun värimaailmaan natsaakaan, joten yli jääneet kankaat säästelen ehkä johonkin muuhun.

Mutta vähänkö hauskaa, että osaan nyt tehdä itselleni sopivan aluslakanan vaikka sitten valmiista pussilakanasta. Helpottaa kummasti sisustusmaanikon elämää, kun voi  yhdistellä petauksessa juuri haluamiaan kuoseja eikä tarvitse tyytyä siihen, jos sopivia aluslakanoita ei löydy kaupoista.

So I just had to have a certain color and style sheet for my bed and since I couldn't find one from stores I made it myself again. This time I used a cheap duvet cover and made a fitted sheet from it. Works like a charm.

4 kommenttia:

  1. Kivasti sopivat värit ja kuosit yhteen. Minäkin sinun inspiroimanasi tein jo yhden tuollaisen muutama viikko sitten ja hyvin onnistui.

    VastaaPoista
  2. Mistä on noin kivan kuosin pussilakana löytynyt?

    VastaaPoista
  3. 😁Onpa hienoa että joku kertoi minulle että pussilakanasta saa alulakanan.Olen haeskellut kuviollista lakanaa,eikä ole oikein tarjolla.Mekkoideakin on kiva👍

    VastaaPoista