keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Kolme koiraa

Lupasin jo ajat sitten kertoa miksi meillä on tällä hetkellä kolme koiraa, mutta sytkähdin asian äärelle vasta nyt, kun tuo kolmas on kotiutunut niin hyvin, että se tuntui luontevalta.

Tämä uusin tulokas, kuvassa oikealla, saapui meille marraskuussa Liettuasta Pet Rescue Finlandin kautta. Se on kotimainen järjestö, joka pelastaa hylättyjä ja kodittomia lemmikkejä ja etsii heille uuden rakastavan kodin ja perheen. Hänet oli löydetty alkukesästä kuljeksimasta Liettuan maaseudulla viimeisillään tiineenä ja otettu tarhalle turvaan. Siellä hän synnytti heti seuraavana päivänä kaksi pentua, jotka on jo adoptoitu uusiin koteihinsa. Hän, niin kuin niin monet kodittomat koirat, oli löydettäessään huonosta ruokavaliosta johtuen hyvin laiha ja huonoturkkinen, mutta on muuttunut niistä kuvista jo tyystin erinäköiseksi koiraksi. 

Kun meille tuli vuosi sitten tuo keskimmäinen olento Espanjasta, kävi melko pian selväksi, että hän tarvitsisi vähän enemmän hereillä olevan koirakaverin, kun mitä tuo meidän vähän päälle 17-vuotias seniori (Luke, kuvassa vasemmalla) on. Sen aktiivisuustaso on sohvatyynyn luokkaa ja kun tuo Espanjan Pulunen alkoi käyttäytyä vähän samanmoisesti päätettiin etsiä hänelle ikäistänsä ja virkeämpää koiraseuraa. 

Tutkin parin kuukauden aikana tarkkaan muutamien eri rescue-yhdistysten tarjontaa ja otin parista koirasta yhteyttäkin, mutta sitä meille oikeaa ei tuntunut löytyvän. Sitten soittelin tuonne Pet Rescue Finlandiin yhdestä ihan toisesta koirasta, kun tuli siinä puhetta tästä ketun näköisestä tyttösestä. Kuvailujen perusteella ja yhden videon nähtyämme oltiin kaikki ihan myyty ja niin varmoja siitä, että tässä se olisi meidän Pululle uusi paras kaveri ja niinhän tuo sitten olikin.

Nyt on talossa taas vilinää ja vilskettä kun nämä kaksi sankaria riekkuvat toistensa kanssa niin kuin tällaisten nuorten tyttösten kuuluukin. Molemmat erilaisia sekä luonteiltaan, että ulkonäöiltään, mutta kuitenkin sillai samanlaisia, että se yhteinen sävel toimii loistavasti ja he ovat löytäneet toisistaan oman karvaisen ystävän, just niin kuin pitikin. Pulu ja Kettu ja juu sen nimi on oikeasti Kettu, ja ihan vaan siksi, kun hänhän on ihan pienen ketun näköinen!

Vanha Luke otti tämän uudenkin nuoren tyttösen vastaan ihan sillä samalla välinpitämättömyydellä kun miten hän suhtautui tähän vuosi sitten saapuneeseenkin. Viereen saa tulla ja puoliksi päälläkin istua, mutta mitään hellyydenosoituksia on turha odotella. Hän ei turhista ärähtele eikä ruokiaan jaa, mutta jos huvittaa niin hänen kyljessään saa aina päiväunet tai pidemmätkin nokoset ottaa.

P.S. Viimeinen kuva osoitukseksi siitä kuinka hankalaa on kolme koiraa saada poseeraamaan nätisti kuvassa. Aina joku nuolee, haukottelee tai ravistaa tai rapsuttaa tai katsoo väärään suuntaan ja hirveästi saa houkutella, että kaikki saa istumaan edes sen yhden sekunnin hiljaa paikoillaan. Siinä siis tyylipuhtaat nuoleskelu ja haukotus ja yksi oli pakko nostaa jo kokonaan pois sohvalta, kun se yritti itse jo lähteä, mutta on jo ihan liian vanha hyppäämään noin korkealta.

Three dogs. We have three dogs at the moment since we adopted this new fox-looking little girl to be a friend for our rescue from Spain. She came to us through Pet Rescue Finland and she is originally from Lithuania. Our old (17) Chihuahua isn't that active anymore and it's so fun to have these two furballs here playing and making some noise again.

8 kommenttia:

 1. Hyvin sopivat kaikki väreiltään sisustukseen ������
  Söpöjä ovat ihanuudet.

  VastaaPoista
 2. Mahtava kolmikko! Hienoo, että kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Tuo on tosi ihanaa :) Rapsutuksia kaikille tasapuolisesti!

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus mikä kolmikko. Mietinkin,kun ekaa kuvaa katsoin miten ihmeessä olet saanut trion poseeraamaan noin hienosti paikallaan.
  Mukavaa vuoden viimisiä päiviä🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Maanittelemalla nätisti sain istumaan tuon hetken tuossa :)

   Poista
 4. Ihana kolmikko 🥰❤️ kiitos kun pelastit heidät! 🥰

  VastaaPoista