sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Piparkakkujuttuja

Perinteiset piparisulkeiset on pidetty ja teinpä tänä vuonna taas tuon piparkakkutalonkin tuonne lasikuvun alle. Tykkään tosi paljon mainostaa näitä huitaisten koristelemiani pipareita ihan sillä, että muutkin innostuisivat kokeilemaan, kun ei sen niin vimpan päälle tarvitse olla, että kakkuset näyttävät (ja maistuvat) kivammille. Some pursuilee tähän aikaan vuodesta toinen toistaan taidokkaammin koristeltuja luomuksia ja siinä voi monella tulla ihan tuska päähän, kun eihän nyt kaikki sellaista osaa. Mutta tällaiset osaa kuka vaan ja varmasti näyttää ihan yhtä kivalle nättiin lasipurkkiin laitettuna tai kivassa kulhossa pöydällä.

(Ja materiaaleina ihan vaan marketista pakastetaikinat ja valmiit sokerikuorrutteet tuubista päälle, niin ei tule stressiä siitäkään.)

Samalla pöydällä piparkakkutalon kanssa lojuu kokoelmani erilaisia koristepalloja ja käpyjä hienossa vanhassa kuparisessa säilyttimessään, jonka tässä pari viikkoa sitten kirpputorilta ostelin. Sekaan on löytynyt myös hauskoja kokonaisena kuivattuja appelsiineja, joita suunnittelen tänä jouluna myös kuuseen ripustavani. Kokoelmaa on kiva katsella tuollai yhdessä läjäassä, mutta pian alan ripotella niitä tuosta ympäri taloa jahka muukin koristelu tässä pikkuhiljaa lisääntyy. 

Valmiit piparkakut siirtelin tuosta pöydän päältä omaan purkkinsa keittiön tasolle. Piparivarkaita varten meillä on purkin vieressä pieni hälytin kulkusten muodossa. Se oli siinä jo kun purkkia siihen mallailin ja koskapa se osoittautui niin hauskaksi, kun kilinästä aina kuulee, että purkilla käydään, jätin sen siihen ihan tarkoituksella. Tosin meillä ei varkaita tuossa käymisestä mitenkään rangaista, ellei sellaiseksi lueta sitä, että olohuoneesta joku huutaa, että: "tuotko mullekin!"

My gingerbreads are decorated as usual without any stress. I love to look at beautifully crafted gingerbreads but don't want to go thru all that trouble myself, so I've kept it fast and simple. I think these look just as lovely as ones that have been made with more skills and effort.

4 kommenttia:

 1. Noihan on just hyviä pipareita! Toi kulkusjuttu on hauska. Piparivaras paljastuu välittömästi. Hih.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo kulkushälytin - nimenomaan noin, että "tuotkos samalla mullekin"! Tuo pitää kopioida omaankin talouteen ;)

  Kiitos taas silmäkarkeista! Luen jok'ikisen sun postauksesi vähintään kerran. Toivon, että jatkat vielä pitkään tässä hitaammassa mediassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä hitaampi media on edelleen minun ykkössuosikki ja lemppari, että ei huolta, täällä jatkuu jutut varmasti vielä. :)

   Poista