maanantai 20. joulukuuta 2021

Joulukuusen katveessa

Käytiin eilettäin ostamassa tutulta kuusimyyjältä oikein tuore kotimaassa kasvatettu joulukuusi. Ollaan käyty nyt jo monena vuonna samalta myyjältä kuusi hankkimassa, kun on niin kovin mukavaa tietää mistä joulukuusemme on peräisin. Heillä on myös aina valikoimissaan näitä itselleni mieluisia vähän kapeampia, mutta tuuheita puita, jollainen tänäkin vuonna tänne tuli olohuonettamme koristamaan. 

Valitsin nyt oikein pramean serbiankuusen, kun ajattelin että sen paksummissa oksissa pysyvät painavammat koristeeni paremmin ja sitten kun tultiin kotiin päätinkin olla tänä vuonna käyttämättä niitä painavia.

Niin monena vuonna on ollut kuusessamme taskukelloja, lasipulloja, avaimia ja kaikkea muuta ihmeellistä, että nyt tuli sellainen olo, että ei tänä vuonna. Tänä vuonna haluan jotain simppelimpää ja ehkä hivenen kepeämpää ja kun pengoin koristevarastoni ne löytyivätkin sieltä vallan helposti.

Oksille päätyi siis nyt muutama korkki- ja paperipallo ja männä vuonna kuivattuja appelsiininsiivuja, joista osa oli tummunut eksoottisen väriseksi säilytyksen aikana, mutta tuoksuu edelleen huumaavan ihanalle. (Veikkaan että olen tehnyt ne veriappelsiineista viime vuonna). Vähän pieniä kultaisia tiukuja ja paljon lametta ja valot ja niin kuusi oli just hyvä eikä muuta enää tarvinnut.

Latvaan olisi kuulunut vielä se silinteri, mutta koskapa tämä kuusi on niin pihkaista lajia en uskaltanut sitä sinne enää laittaa latvan typistyksen jälkeen ja pihistin sinne sen tilalle työhuoneen pönttöuunin vierestä pienen paperitähden. Se sopiikin tyyliin paremmin ja kruunaa kuusesta ihanan tuolla latvahaarukassa kiiluessaan.

Minusta lopputuloksesta tuli nyt hauskan perinteisen näköinen ja värinen ja se sopii tänne niin ihanasti. Vitriiniin pitää vielä se havukranssi vaihtaa tuon todella kuivan pajukranssin tilalle niin sitten on tunnelma täydellinen tässä nurkassa. Kelpaa tuon ikivanhan koiraherrankin tuossa jätti-isolla pedillään (josta hän ei voi luopua koska niin vanha ja lellitty) nauttia näkymistä (ihan kun häntä tuosta ilmeestä päätellen ne edes kiinnostaisi).

My this years Christmas tree has only few ornaments but lots of character. I love how old fashioned it looks here. (The dog is so very old (17) that we pamper him and let him keep his huge bed right there where he want's it to be.)

2 kommenttia:

  1. Oi. Voisin köllähtää tuohon koiran viereen pehmeälle pedille ja tuijottaa kuusta yötä päivää. Tosi kaunis kuusi ja ihana kuusinurkkaus muutenkin :)

    VastaaPoista