tiistai 30. marraskuuta 2021

Joulu hiipii keittiöön

Tykkään laitella joulukoristeita esille pikkuhiljaa enkä roiskaista koko koristearsenaalia käyttöön heti yhdellä kertaa. Näin touhu pysyy minusta mielenkiintoisempana, antaa vähän tilaa luovuudelle ja uusille kokeiluille sekä kaikista tärkeimpänä; koristeisiin ei ehdi kyllästyä liian nopeasti. Minä tykkään tästä vuoden pimeimpään ajankohtaan osuvasta juhlasta, kimalluksineen ja koristeineen ja haluan venyttää sen niin pitkälle kun mahdollista aina loppiaiseen asti ja siksi aloittelen siihen koristautumisen maltillisesti.

Tänä vuonna keittiöön on tähän mennessä päätynyt vasta tekemäni pienet paperipussitähdet ja niiden lisäksi:

Pieni aniskranssi skafferin ovessa on ihastuttavan eleetön, mutta sitäkin sykähdyttävän tuoksuinen pieni maistiainen joulusta. Sopii hyvin tuomaan sellaisen keveän vivahteen tulevasta juhlakaudesta olematta vielä liian silmiinpistävä tuolla.

Ja tietenkin valokranssi ikkunaan, kuten niin monena vuonna ennenkin. Tämä hauska lehväinen valokranssi on ihan itse askartelemani muutama vuosi takaperin, kun Ikealla oli vielä valikoimissaan tuota kranssiin käyttämiäni muovikasvia (poistui mallistosta heti seuraavana vuonna). Tämä on yksi niistä harvoista tekokasvi-asioista joista enää täällä joulun koristuksissani pidän, mutta ihmekös tuo kun se vaan on niin nätti, jopa ihan läheltä katsoessa.

Mutta muuten en vielä tiedä mitä kaikkea jouluista tähän keittiöön tänä vuonna lisää tuleekaan. Pari söpöä pinjan käpyä odottelee pöydällä, josko ne johonkin hauskaan asetelmaan päätyisivät jahka aukeavat ja saan siemenet niistä kerättyä ja mielessä pyörii jo ideoita juhlapöydän kattauksiin, mutta annan tänä vuonna asioiden tapahtua omalla painollaan ja juuri sitten, kun minusta siltä tuntuu. 


I like to decorate my house for Christmas slowly and not put everything up in a day. I love Christmas and want it to last long and this way I don't get bored to it too soon. So far the kitchen has only few decorations, but as Christmas gets closer the room will get more festive.

1 kommentti: