tiistai 5. lokakuuta 2021

Uutta pintaa vanhalle työtuolille

Olen etsiskellyt uutta työtuolia tietsikkatuolikseni iso-isoäitini vanhan konttorituolin tilalle jo varmaan parin vuoden ajan. Mikään ei vain ole tähän mennessä tuntunut tarpeeksi sykähdyttävältä sen vanhan kaunottaren korvaajaksi, mutta uusi piti saada tilalle, sillä se vanhus ei tule kestämään kovalla läytöllämme enää pitkään, enkä halua että se aivan rikki ensiksi istutaan. Siksipä olenkin tässä kirppiksillä käydessäni koeistunut ehdokkaita ja tiiraillut nettitoreja sopivan toivossa, mutta mikään ei ole kuitenkaan sitten iskenyt kunnolla.

Eikä sitä tehnyt ensiksi tämäkään tuoli, minkä lähipitäjän kierrätysputiikissa koeistuin, mutta se mikä tässä jäi mieleen oli se kuinka mukava siinä oli istua, ihan hirveän mukava, eikä tuo ulkomuotokaan oikeastaan hassumpi ollut lainkaan. Piti käydä ihan kolme kertaa sitä eri päivinä koeistumassa ennen kun uskoin, että tässä se on; tästä tulee meille uusi tietsikkatuoli. Kolmannen kerran kun sitä katsomaan menin lähti se vihdoin mukaani kotiin sieltä ja tässä kun sillä on pari viikkoa istuskellut olen ihan varma siitä, että hyvät kaupat tuli tehtyä kyllä.

Mutta, tuolin pintapuolinen ulkonäkö on lievästi sanottuna ihan hirveä eikä se tuollaisenaan sovi työhuoneeni sisustukseen mitenkään päin. Värit ovat ihan pielessä, tuo sininen ja hopea eivät näytä silmiini yhdessä tai erikseen yhtään kivoilta vaan ihan kamalilta. Tuolin verhoilu on hirvittävän karkeaa kangasta, johon tarttuu kaikki pölyt ja koirankarvat tiukasti kiinni, pehmuste on ajat sitten kuollut väliin ja runko-osan on joku joskus maalata roiskauttanut tiukasti istuvalla hopeamaalilla hyvin krouvisti. Siispä pieni tai oikeastaan ihan perusteellinen ehostusprojekti on nyt tälle paikallaan, että löytyisi taas se vähän alkuperäisempi charmi tuolta alta.

Aloitin hommat täällä jo ja runko on pohjamaalin kuivumista odottelemassa autotallissa samalla kun olen tässä jo muutaman tunnin hyvin tiukkaan niitattuja verhoilukankaita istuinosista irrotellut. Suunnitelma uusista väreistä tarkentuu vasta tekovaiheessa, sillä minun on ihan ehdottomasti saatava nuo edelliset värit tuosta kokonaan pois ennen kuin voin uusia alkaa ajatella, mutta sen verran jo näen, että musta pohjamaali rungossa näyttää niin hyvältä ja oikealta, että sillä ehkä mennään noiden metallipintojen kanssa muiltakin osin.

Itse verhoilukankaatkin täytyy ehkä käydä vielä kaupasta ostamassa, samoin kun se pehmuste tuonne väliin, että palataanpas tähän aiheeseen uudelleen sitten kun projekti on vähän pidemmälle tästä edennyt, mutta jo itseäkin innostaa ihan valtavasti tämä muutos mikä tälle värihirvitykselle on tulossa.

Got this vintage office chair from a local fleamarket/lifestyle store and fell in love with how comfy it is to sit. However the outlook is awful, the colors too dated and dingy and the overall look isn't good enough for my cool workspace. So Ineed to paint the frame and change the upholstery and I already started doing that. I'll show you the result as soon as I decide the color scheme this chair deserves to have instead of this monstrosity.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti