torstai 7. lokakuuta 2021

Väliaikaisratkaisu

Intopäissäni tuolin kanssa kävikin sitten niin, että tajusin etten mitenkään heti tähän hätään ehdi kyllä uusia kankaita siihen löytää ja joku väliaikaisratkaisu oli keksittävä nopeaan, jotta tuolin saisi pidettyä käytössä siihen asti. Niinpä turvauduin sitten omista varastoista löytyneeseen kovaan verhoilupellavaan ja paukutin maailmanennätysvauhtia korvikekankaat kiinni. Pehmusteeksi löysin vielä joskus talteen jostain patjasta ottamani puuvillavanulevyä, joka sopi tuolin vanhojen ja lyttääntyneiden vaahtomuovien korvikkeeksi hyvinkin mallikkaasti.

Huitelin menemään niin nopsaan miettien vain sitä, että nämä on sitten myöhemmin helppo irrottaa, etten ollenkaan pysähtynyt katsomaan tuolia sillä silmällä, että miltäs tällainen väri ja kangas siinä oikein näyttää - ja kas, sehän kyllä näyttäisi oikeinkin hyvältä. Tuon mustan kanssa pellava tulee niin raikkaasti ja kivasti esille korostaen mustan jylhyyttä sitä vasten. Joten voikin olla, että tähän pitää koittaa etsiä joku käyttöä kestävämpi, mutta samanoloinen ja värinen kangas sitten varsinaiseksi verhoiluksi myös.

Mutta nyt tuolia voi sen aikaa käytellä, kun ne paremmat kankaat metsästellään jostain. Nämä uudet verhoilut lähtevät irti niin paljon leppoisammin kun ne vanhat, jotka oli niitattu niin tiuhaan kiinni, että ei ihan se yksi ilta riittänyt niiden poistamiseen. Istuinosassa on nyt hyvin lyhyet niitit muutaman sentin välein ja samoin selkänojassa, jonka takaosaan liimasin kankaan vain kartongille ja kevyesti kiinni kulmistaan. Että ei ole se esteenä sitten verhoiluhommissa tuskainen purku-urakka taas, vaan voi melko kevyellä vaivalla aloittaa ja pääsee lopputulokseenkin paljon nopeammin.

So I went too ahead with this project when I realized I don't have the material to do the new upholstery quick enough, so I dug up some tough linen I had in my collections and made a temporary solution to the chair so it can still be used while scouting for the proper materials.

But I must say that the linen color against the black frame is starting to look quite delicious to me, so I think I need to find that colored fabric to finish this job.

1 kommentti: