lauantai 9. lokakuuta 2021

Mukavuus ennen muuta

Ollaan sen sorttinen huusholli, että ei tykätä täällä pingottaa sisustuksen kanssa siltä osin, että esim siivottaisiin aina joka viikonloppu ja kaikki laitettaisiin aina ojennukseen ja nätisti. Silloin stailataan toki, kun siivotaan, mutta muut ajat mennään ihan just niin rennon rempseästi kun milloinkin tuntuu. Itse tykkään kovasti katsella sohvaamme just tuollaisena ihanan pehmeänä kasana peittoa ja tyynyä ja lampaantaljaa, se on silmiini niin ihanan kutsuvan näköinen ja tekee aina mieleni loikata sinne sekaan loikoilemaan (ja aika usein loikkaankin).

Melkein ainoa paikka koko huoneessa, jota useammin siivoilen on tämä pöydän päällys. Siihen tuppaa kertymään aina kaikenmoista sinne kuulumatonta ja itseä se häiritsee suunnattomasti, jos siinä liikaa tavaraa lojuu. Siispä siitä korjailen aina pois siitä ylimääräiset, mutta en sorru sitä liian nättinäkään pitämään. Yleensä siinä on joku maljakko tai huonekasvi, yhdet silmälasit minua varten sekä nyt kesästä asti siinä istuskellut tuoksukynttilä, jota on poltettu kyllä ihan liian harvoin siihen nähden, että se siinä esillä on.

Lattiaa sen sijaan täällä sisustelee hyvinkin aktiivisesti yksi pieni espanjatar, joka ei voi rentoutua jos kaikki hänen lelunsa on siististi korissaan. Ne on parempi pitää vähän siellä sun täällä ihan vaan vaikka siltä varalta, jos leikkifiilis iskee just siinä ollessa. Onnekkaasti kaikki lelut on kuitenkin tuollaista pehmeää sorttia, niin se ei meitä ihmisiä ollenkaan haittaa jos niitä lattioilla lojuu. Itsellä on silmäkin tottunut jo niin hyvin kaikenmoisiin pehmoötököihin, että en varmaan edes osaisi katsella näitä lattioita ilman.

Ja siitä johtuen en varmaan huomannut tuota sohvan edessä lojuvaa mustaa sukkaakaan, kun näitä kuvia näpsin kamerallani. Niin hyvin sulautui tuohon maisemaan se, että olisin voinut olla kokonaan huomaamattakin. Mutta mitäs se siinä haittaa, ei yhtikäs mitään sanon mä.

Siivouksen kanssa ei siis täällä kukaan ole liian tiukkapipoinen vaan siivotaan sitten kun siltä tuntuu, eikä orjallisesti säännöllisin väliajoin. Elämä on tärkeämpää kun se, että kaikki on koko ajan tip top ja jokaisella se elämä näyttää erilaiselta, toiset viihtyy siistimmässä ja toiset tykkää enemmästä. Meillä tykätään siitä, että viikonloput voi viettää rennosti eikä turhia tarvitse stressiä ottaa mistään niinkin arkisesta kun siivoamisesta, jää aikaa kaikkeen muuhun kivaan, kuten vaikka nyt tuossa sohvalla loikoiluun.

Our livingroom looks most of the time like this, really relaxed and cozy with all the dog toys all over the floors and the pillows and blankets piled up on the couch. We like it this way, not too clean and so, so comfy. What better way to spend a weekend relaxing without even giving a thought to spending this vacant and idle time cleaning the house. Weekdays are for work and weekends are not in this household.

2 kommenttia:

  1. Wau, en kyllä edes huomannut mitään "epäjärjestystä" ennenkuin luin tekstiä... :D Meillä on aina viuh ja vauh, monilla esineillä ei edes ole paikkaa ja niinpä olkkarin lattialla kenottaa jos jotain. Joskus häiritsee, mutta elämässä on tärkeämpääkin! Ihanaa syksyä! :)

    VastaaPoista