maanantai 18. lokakuuta 2021

Se on sapluuna

Se suuri suunnitelmani olohuoneen seinille on siis maalata sinne tapettikuviot sapluunan avulla. Tämä ajatus lähti kypsymään päässäni tapetoituani keittiööni ne ihanat William Morrisin kuosit ja kaipuusta saada olohuoneeseen jotain yhtä kivaa ja sykähdyttävää. Mutta, olohuoneessa on enemmän seinäpintaa sekä ikkunoita, ovia ja muita haasteellisuuksia niin unohdin aika äkkiä ne aidot tapetit ja lähdin miettimään miten sinne saisi jonkun ihanan kuvion maalaamalla sapluunan avulla. 

Ajatus jäi silloin kytemään ja välillä kävin katselemassa malleja netistä ja siltikään en saanut aikaiseksi, ennen kun nyt pari viikkoa sitten, kun mielessäni vihdoin loksahtivat palikat kohdilleen sekä värin, että kuvion osalta. 

Olin tutkaillut Kaavain.fi stä valikoimia jo monta kertaa, päätynyt jo yhteen toiseen malliin ja sitten kuitenkin palannut aina takaisin tähän yhteen. Sitten kun vihdoin älysin kysyä heiltä onnistuisiko kaavain tehdä minulle juuri sopivaan kokoon (pienempään kun mitä heidän laskuri antaa tehdä) niin päätös syntyi siltä istumalta. Tiesin heti, että tämä kuvio nimeltä Karhiainen jossain ihanan pehmeän kellertävässä harmaassa värissä olisi aivan nappivalinta olohuoneen värimaailmaan.

Olin etukäteen jo valikoinut maaliksi savimaalin ja sekoitellut siitä sopivia sävyjä yhdistelemällä vähän kahden eri firman maaleja ja pigmenttejä. Valitsin savimaalin puhtaasti kahdesta syystä, ensinnäkin sillä saa aivan uskomattoman kauniita mattaisia pintoja ja toisekseen sen saa hinkutettua oikein märällä rätillä pois jo valmiiksi lateksimaalatuista seinistä. Erittäin hyvä juttu siis semmoiselle, joka jo nyt tietää, että muutaman vuoden päästä haluaa taas kuitenkin jotain muuta olkkarinsa seinille...

Mutta nyt en meinannut edes housuissani pysyä, kun postilta kilahti saapumisilmoitus sapluunasta. Ryntäsin sen heti hakemaan ja tupsuttelin päivän viimeisten valonsäteiden aikana ensimmäisen koevedoksen kuviosta keskelle seinää, jotta saan huomenna (toivon mukaan) kunnon päivänvalossa katsoa tuon sävyn vielä kertaalleen varmaksi. Ja se näytti hetken aivan ihastuttavalta tuossa, vaikka söhlinkin sen siihen niin kiirellä, että sain värit vähän leviämään sapluunan allekin, mutta kuten sanoin savimaali lähtee tästä rätillä hinkuttamalla, niin kovin tarkka ei nyt tässä vaiheessa tarvitse vielä edes olla. Sitten kun oikeasti alan tuolla sapluunalla maalaamaan laitan siihen ohjeen mukaan vähän sprayliimaa alle, jotta se pysyy paremmin seinässä tupsuttelun ajan eikä leviämisvaara ole enää niin suuri.

Että nyt vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että huomenna on sen verran valoisaa jotta näen tuon sävyn tuolla huoneessa varmistaa ja sitten voinkin alkaa tupsuttaa kuviota oikein olan takaa seinille. Se homma tulee kuitenkin viemää minulta päiväkausia, sillä sapluunan ja kuvion täytyy aina antaa kuivua välillä. Mutta olen suhtautunut tähän projektiin niin kuin villapaidan neulomiseen, hyvä työ ottaa aina oman aikansa, lopputuloksesta tulee varmasti ihan huikean upea.

So I had this idea to use a stencil to paint wallpaper print straight on my livingroom walls. I got the stencil today and made a small test on the wall to see if the color of the paint is right, but the sun went down and I need to wait till tomorrow until I get to really start this project.

1 kommentti: