tiistai 16. maaliskuuta 2021

Kesämuisteloita pikkuvaunun kera

Rupesin muisteloimaan männä kesän asuntovaunureissuja ja eri tyylejä miten sen kanssa leiri laiteltiin milloin mihinkin. Kovin montaa retkeä sillä ei päästy tekemään, mutta ei se ikinä olekaan se matkojen määrä, vaan tietenkin se laatu.

Ensimmäinen reissu heitettiin jo huhtikuussa, kun piipahdettiin porin Yyterissä pienellä kuvausreissulla merenrannassa. Ilma näytti kauniilta, mutta oli aika kolea ja tuulinen eikä tuolla ilman takkia kovin pitkiä aikoja vaunun ulkopuolella voinut vielä olla. Mutta, paikka oli mitä unelmaisin ja sopi vaunun tyyliin ja tunnelmaan niin täydellisesti, että jäi oikein iso haikeus siitä, ettei tässä maassa (taida) olla tällaista autiota hiekkarantaa mihin oikeasti saisi vaunun kanssa tällai leiriytyä (tähän oli erikseen haettu lupa ja vain tätä kuvausta varten). 

Mutta onneksi on näitä kauniita järvenrantoja, joissa saa leireillä ja niinhän me tehtiinkin. Tämä kuva on  juhannusreissulta mahtavan ystävän perhemökiltä, saunarannasta ja tässä paikassa parasta on ihan oma rauha ja kunnon leireilymeininki. Omat ruoat tehdään ja nautitaan siitä askeettisuudesta, kun kaikki ei ole kuin hotellissa. Ja vaikka visiitti tähän kohteeseen jäikin vähän lyhyenlaiseksi, ovat muistot siitä sitäkin mukavampia. 

Kerkesin minä piipahtaa ihan yksinänikin vaunun kanssa matkustelemassa, kun käväisin (taas) Satakunnan suunnilla ihania ystäviä moikkailemassa. Tällä kertaa vaunu palveli ihan vaan omana privaattina hotellihuoneena herkkäuniselle vieraalle, joka nukkuu parhaiten omissa nurkissaan. Ei ollut koko arsenaalia ulkokalusteita tai keittiövehkeitä mukana laisinkaan, pelkästään se oma sänky ja tavarat. Siihenkin tämä koppi on mitä mainioin, se on niin helppo nappasta auton perään ja ajaa sinne minne tarvitsee ja pakata mukaan mitä mieli tekee. Vähän niin kun olisi ihan älyttömän iso kapsäkki mukana matkoillansa, sellainen vaan josta tila ei ihan heti kesken lopu.

Ja silloin kun ei  oltu missään reissuilla niin vaunu oli parkkeerattuna omalla pihalla, missä sen ainoa tehtävä oli vaan olla nätti ja ihana ja paikka, jossa voi välistä visiteerata vaikka päiväunille. Sanon sitä kesäisin aina meidän kesämökiksi, koska sellainenhan se tavallaan onkin, vaikka vain omassa pihassa tönöttäisi. 

Siinä sitä on kiva aina somistella ja fiilistellä ja muokata jos tarvis vaatii vähän reissuja silmälläpitäen. Tässä olin juuri vaihtanut hienon päivänvarjon vähän kevyemmäksi ja sitä pääsinkin sitten vielä onnekkaasti kerran reissun päällä koeajamaankin.

Kesän viimeinen reissuviikonloppu vietettiin toisessa lempi-leiripaikassani huippujen ystävien mökillä. Tässä on tunnelma niin kuin meillä olisi ihan oma tontti ja rantakin aivan tuossa muutaman metrin päässä vaunusta. Täällä huisia on tuo mahtavan iso ja tasainen nurmikko, jolle vaunun saa parkata. Siinä saa kuulkaa sisustushullu vaunuilija laittaa niin mielin määrin kun ikinä vaan lystää ja minähän yleensä laitan. Tykkään siitä että nyt on kaikki kalusteet joko taitettavia tai koottavia tai muuten vaan keveitä ja pieniä, niin että niitä voi ottaa mukaan niin paljon kun haluaa eikä tarvitse suotta miettiä, että mitä mahtuu kyytiin. Kaikki mahtuu ja helposti menisi vielä vaikka kuinka paljon lisääkin. 

Viimeinen kuva on muutaman viikon takaa tältä vuodelta, eikä tunnelma siinä näytä yhtään niin kivalta kun noissa aiemmissa. Näin pikkuvaunu kuitenkin talvensa viettää tallin syrjällä, vähän piilossa ja ankeasti paketoituna, mutta ei missään nimessä unohdettuna. Mutta, sieltä se taas pian kaivautuu pressun ja nietosten alta esille ja pääsen sitä laittamaan kesäkuntoon. Toivottavasti vaan päästään tänä kesänä reissaamaankin, mielessä kun polttelis jo näiden kuvien myötä aika paljon lähteä tälle maanteitä näyttämään. No, pääsee tai ei niin se on ainakin varmaa, että tuossa pihalla se taas kesämökkinä ja päiväunipaikkana palvelee ja se on ihan yhtä odottamisen arvoista se.

My cute little caravan and the trips I took with it last summer (links to more pics in texts below pics)
The last pic is from a few weeks back, that's how the poor thing spends it's winters here; by the garage  hidden under a tarp, surrounded by snow, but not forgotten. Not so long anymore till I get to bring it out on the yard again. Hopefully I get to make a trip or two too this summer, but if not, it'll still be nice to have this as a little summer house on our yard.

2 kommenttia:

  1. Söpö vaunu teillä! Se on kyllä kuin iso kapsäkki, hyvin sanottu! Meillä vaunu on vauhtunut jo vuosia sitten pikkuruiseksi asuntoautoksi, joka on mielestämme vielä kätevämpi jos esim geokätköilee ja pitää parkkeerata minne milloinkin. Suloinen tuo teidän aurinkovarjo! Hyvän näköisiä tunnelmia ja Yyterikuvat luovat kyllä ihanan kesäfiiliksen; kunpa niin saisikin leiriytyä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Näppäryytensä molemmissa. Itse olen tykännyt juuri siitä, että tämän kapsäkin voi jättää parkkiin ja lähteä pelkällä autolla vaikka kirppisrundille välillä, eikä tarvitse leiriä aina purkaa mukaan. :)

      Poista