keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Tekemistä lopputalveksi

Nyt kun se kevät ei ihan vielä ollutkaan ovella piti keksiä jotain kivaa ajanvietettä millä tämän lopputalven tästä kuluttaisi. Surffailin siis hetken netissä ja onnistuin löytämään itselleni sopivaa askartelumateriaalia, jonka avulla menee ainakin muutama päivä varsin mukavissa merkeissä. Vielä kun posti toi paketin näpsästi aivan kotipihaan asti, oli onni mitä täydellisin.

Paketista kuoriutui tällainen vanha talonpoikaispöydän raato ja yksi siihen selkeästi epäsopiva laatikko. Kun taannoin ostelin niitä leivinlautoja tuli niistä inspis rakennella olohuoneeseen sopiva kahvipöytä jostain vanhasta ja kauniista, mutta tarpeeksi huonosta.

Tämä pöytä on just sopivasti huono siihen. Liian hyväkuntoiseen en todellakaan kehtaisi kajota, mutta tämä on saanut jo tuta just sen verran kipeää ja huonoa kohtelua, että se on ennemminkin pelastus jos tästä vielä käyvän kalusteen teen. On lahoa, reikää ja juminsyömää ja maalia ja betoniroiskeita. Kansi ei ole alkuperäinen, laatikko on hukkunut ja jalatkin ovat parista kohtaa pehmenneet. Mutta siinä on silti vielä paljon hyvää, nätit muodot ja just sen verran tarpeeksi kovaa puuta, jotta niistä osista saisi tehtyä vielä yhden ehjän ja nätin pöydän.

Ajatus on ottaa sitä hivenen matalammaksi yläosastaan, tehdä siitä vähän enemmän neliön mallinen ja laittaa siihen uusi kansi ja passata matalampi laatikko paikoilleen. Sitten kuorruttaa se jollain ihanalla pellavaöljymaalin sävyllä, joka samalla hellisi tuota vanhaa ja kärsinyttä pintaa.

Mutta tovin vielä kypsyttelen ajatusta täällä ennen kun toimeen ryhdyn. Pitää kaluste saada kuivaksikin ennen kun sitä voi purkamaan alkaa, kun se on selkeästi ollut vuosikaudet jossain navetan vintillä ja vähän haiskahtaakin siltä.

I had this idea to salvage some old beat up table and give it a new life by removing all the wear and tear and making it suitable for new use. These kinds of old furniture are usually a little eaten and beaten and stored in too humid conditions, so there's a lot of soft parts there, but removing all that and rebuilding this thing to new, I think I might get myself the prettiest coffee table to my living room. I'll just need to let it dry out a couple of days until I can start taking it apart.

3 kommenttia:

 1. No nyt en kyllä malta odottaa, että mitä ihanaa tästä sun käsissä syntyy <3

  VastaaPoista
 2. Miten kaunis vanha esine! Hienoa, että se on päässyt luoksesi hyvään kotiin loppuelämäkseen ;) Jos nämä osaisivat tuntea, se olisi varmasti onnellinen.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen projekti sinulla!
  Odottelen innolla, miten ihan siitä luot:)

  VastaaPoista