sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Pieni sovitus

Niinhän se oli pakko tässä eräänä aurinkoisena päivänä vähän sovitella noita yrttejä tuonne kasvihuoneen hyllykköön. Ihan vaan että näkisi miten ne sinne sitten kesän saavuttua istuisivat. Ja nehän todella istuivat nätisti, jopa niin nätisti, että otti vähän päähän kerätä ne kaikki sieltä vielä pois ja takaisin keittiön pöydälle lämmittelemään. 

Toista talvea portaikossamme viettänyt laakeripuukin pääsi visiitille ulkoilmaan ja se sopikin nyt tosi nätisti kuvausrekvisiitaksi hyllyn eteen. Alussa olin ihmeissäni siitä miten olen onnistunut tuon hengissä näin pitkään pitämään, mutta se on osoittautunut oikein sitkeäksi kaveriksi ja niin hitaaksi kasvultaan sekä ylipäänsä reagoinniltaan, että se onkin ollut se kaikista helpoin talvetettava. Sille on riittänyt reilun viidentoista asteen lämmön lisäksi yksi kasvilamppu päänsä päällä sekä kevyt kastelu aina silloin tällöin kun olen muistanut. 

Alun perin en tätä hyllykköä tähän tilaan olisi halunnut jättää, mutta se näyttää siellä nyt niin kivalta, että kyllä se taitaa tämän kesän saada siellä viettää. Sen liukuovet ovat irrallaan ja säilössä ja se saa olla tällai vapaana hyllyt avoinna nyt tämän suven. Syksyllä pistän sen sitten kaupattavaksi, jollen sitä ennen taas jotain uutta käyttöä sille keksi.

Mutta nyt pitää keksiä joku loitsu tämän kevään jouduttamiseksi, muistelin että viime vuonna tähän aikaan oltiin jo reilusti hiirenkorvilla ja nyt se vaan pohjoistuuli puhaltelee. Tämmöinen peli ei kuulkaas nyt vetele sitten yhtään, haluan ne lämpöiset päivät takaisin nythetinyt!

I tried out how the cabinet in the greenroom  looks with herbs on it. It's still way too cold to leave them there so it felt terrible to take them all down and put back on the kitchen table inside. The spring is a little late this year and it's making me feel very impatient right now.

4 kommenttia:

  1. Ymmärrään tuskasi lämmön suhteen. Samaa täälläkin odotetaan, mutta lunta tuppaa Pirkanmaalla.
    Hyllykkö näyttää kauniilta, malta vielä mielesi.

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanasti sopii noi kaikki tuonne hyllykköön. Kaunis katsella. Kylmä on täälläkin. Kaulaliinaa saa kiskoo tiukemmalle ja silti tuntuu, että palelee. Luntakin aina välillä hyörii ilmassa. Ei onneksi maahan jää. Mutta kyllä se lämpökin vielä takasin tulee.....kai :)

    VastaaPoista