keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Asioiden edellä

Se on taas se aika vuodesta, jolloin otan ja menen vähän asioiden edelle, kun alan himoita niin palavasti puutarhaani vihreää. Yleensä se alkaa kevätmessuista, mutta kun ne tänä vuonna olosuhteiden vuoksi oli peruttu sain sinniteltyä reilun viikon pidemmälle kun aiempina vuosina, ennen kun ratkesin ostoksille. Kaikki alkoi ruokakaupan vihannesosastolta löytämistäni rosmariinin- ja timjamintaimista, en vain voinut enää vastustaa vaan ostelin niitä mukaan muutamat ja siitä se sitten taas lähti. Nyt on sitten keittiön pöydällä yrttiä enemmänkin ja multaa sen kaiken istuttamiseen.


Aloitan kuitenkin varovasti enkä pistä nyt kun "ihan vähän" vaan muutamaan ruukkuun, että pääsen hieman viherhommien makuun ja saan tätä puutarhapainetta tasattua pääni sisällä. Käväisin aamun räntäsateessa  pikaisesti multakaupoilla ja samalla ostin ihan pienet potit oreganoa ja suklaaminttua ruokakaupan yrttien kaveriksi. Nämä ovat yleensä olleet niin helppohoitoisia, että uskoisin niiden selvävän vallan hyvin ruukuissaan keittiössäni, kunnes ilmat sen verran antavat myöten että kasvihuoneeseen saan ne laittaa.


Samalla löysin vähän istutusruukkuja jos sitä muutaman siemenenkin tulille laittaisi. Oli muuten uskomattoman vaikea löytää nämä, sillä nyt on ihmisillä ilmeisesti ihan hirveä istutusbuumi menossa. Onneksi kuitenkin oli vielä muutama jäljellä, ettei minun tarvinnut enempiä tuolla niiden perässä näinä aikoina juoksennella. Nyt malttaa taas olla kotosalla, kun saa tunkea sormet multaan ja tuoksutella uusien yrttien kera alkavaa kevättä. Toivotaan vaan että ne ilmatkin vihdoin alkaisivat vähän enemmän sitä kevättä taas näyttää.


It's spring! At least in my kitchen... I just had to get myself a couple of herbs to plant in pots. It's been raining cats and dogs for a couple of days now and I need myself a little spring here.

4 kommenttia:

 1. Rosmariini ja ruukku ne yhteen soppii..😄ja tuoksu tuntuu tänne asti🙄. Kyllä kevään tulo on aina yhtä ihanaa,kun pääsee istutus-ja kylvöpuuhiin 🌱🐝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Täällä keittiössä tuoksuu jo aika kivalta :-) :-)

   Poista
 2. Sun kuvat eivät näy tässä postauksessa (vain eka). :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan, onpa jännä. Jostain syystä blogger kadottanut ne Latasin ne sinne uudestaan, jospa nyt näkyy.

   Poista