maanantai 20. huhtikuuta 2020

Kasvihuoneen kevätsiivo

Kasvihuoneen kevätsiivous on edennyt viikonloppuna mallikkaasti ja kaikki tavaratkin on saatu jo sortteerattua paikoilleen. Tänä vuonna teemana on pärjätä sillä mitä on, eikä mitään uusia asioita ole tuonne näissä olosuhteissa hankittu. Kasvit on tietenkin asia erikseen, niitä kun ei ihmeellisesti omista nurkista löydy, paitsi ne mitkä jo odottavat siellä keittiön pöydällä.

Kalusteet asettuivat tuonne kuin itsekseen ja olenkin nyt varsin innoissani siitä, miten kivalta tuolla tulee näyttämään sitten kun sinne kaikki vihreät asiat muuttavat kesäksi asumaan. Ikkunoiden edustat tietenkin täyttyvät kaikella suurella ja tuuhealla, mutta tähän hyllyynkin voin nyt pieniä kasveja laittaa, kun valo uusien kattopaneleiden myötä ulottuu tänne kasvihuoneen takaosaankin taas.

Mieli tekisi jo vähän sovitella vihreitä tuohon hyllylle ja ehkäpä pääsenkin sitä kokeilemaan tässä jo lähipäivinä, että miten ne sinne istuisivat. Nyt sain tyytyä vielä vain tuohon yhteen murattiin, jonka löysin myös onnekkaasti elävänä talven jäljiltä omalta pihalta.

Toisellakin seinälläkin kalusteet asettuivat mallikkaasti vierekkäin. Vanha romanttisen ruostunut sairaalan yöpöytä ja viehkeä vihreä paneelikaappi sopivat huoneen tyyliin ja teemaan todella kivasti. Palvelevat myös erittäin hyvin pienempien kasviruukkujen telineinä ja kaikenmoisen kivan laskutilana ja esilläpitopaikkana.  Erityisesti tykkään myös tuosta tilavasta lokosesta tikkaille, mikä sopivasti tuonne nurkkaan jäi, näyttävät siinä niin söpöltä ja ovat lisäksi näppärät ottaa esille kun tarvis sitä vaatii.

Vähän tuli myös tunne, että uusien valokatteiden alle pitäisi jokin koristeellinen asia saada roikkumaan ja koskapa kiskaisin huoneesta vanhat sirkusvalot hittoon voisi tällainen rysäpallo olla ehkä kiva valontuoja lämpimiin kesäöihin. Sitä varten pitäisi vaan käydä hankkimassa vähän pidempi valojohto, jota nyt arvon täällä, että uskaltaisinkohan vielä niille kaupoille mennä. On kuuleman mukaan nyt melkoiset ruuhkat liikkeellä rautakaupoissa kun ihmiset ovat heränneet talviuniltaan ja haluaisin itse nyt ohjeita noudattaa ja pysyä poissa muiden läheltä. Ehkäpä odottelen siis vielä tämän valon kanssa, koska ihan kivahan se on vaan noinkin tuo pallero tuossa.

Ulkopuolella jo nopeimmat ovat alkaneet täällä vähän viheriöidä. Taikinamarjat ovat jo pienellä lehdellä ja pian myös koko muu piha herää kosteilta talviuniltaan ja peittää kaiken (toivon mukaan) runsaalla vehreydellä.  Mutta parasta just nyt ehkä se, että huomenna lämpenee ja voin mennä vaikka koko päiväksi tuonne istuksimaan ja nauttimaan kauniista kevätsäästä ja omasta siivotusta kasvihuoneesta.

So the greenhouse is now cleaned and sorted and styled for the summer to come. Only thing that's still missing is the plants, but they'll come as soon as it gets warm enough in the nighttime, since this room has no insulation and still gets very cold. 

1 kommentti:

  1. Onpas kivan näköinen kasvihuone sekä koko puutarha! Meillä oli myös viime viikonloppuna kasvihuoneen ja puutarhan kunnostamista nyt kesää varten. Päätimme vaihtaa valokatteet katolle, sillä aikaisemmat olivat niin kuluneet, niin nyt taas näkee katon läpi. Kivan näköinen tuo vaaka varsinkin ja sitähän voi vaikka käyttää myös ns ruukkuna jos haluaa. Kiitos inspiröivistä kuvista ja tekstistä!

    VastaaPoista