sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Piha-asetelma

Syksyn harmautta piristämään hankkimat kasvit pääsivät esille tähän pieneen piha-asetelmaan jonka tein tuonne tuija-aidan vierelle puutarhaani. Nostin sinne rautasohvan ja pienen pöydän ja pengoin nurkistani vähän somisteita ympärille ja lopputulos on mielestäni oikein viehkeä katsella. 

Viime jouluksi hankkimani pieni kuusi säilyi kuin ihmeen kaupalla hengissä kuumasta kesästä. Pidin sen tiukasti varjossa ja annoin joka päivä vettä toivoen, että saisin pitää sen vielä ja niinhän se sitten selvisi. Nyt saa olla tuossa pöydällä ennen kun lumet tulevat, jonka jälkeen siirrän sen sitten vähän jouluisampaan asetelmaan jonnekin muualle.  

Rottinkikorikin on vielä elossa, vaikka se onkin viettänyt pihalla jo jokusen talven. Se on oikein hyvä olla erikseen tuollainen pihakori somistusta varten, ettei parempia tarvitse säiden armoille uhrata. Tämä ei ole oikeasti vanha, vaikka näyttääkin nyt siltä, vaan joku uudempi halpa kirppislöytö. Pihaelämä on tehnyt sille temppunsa ja näyttää nyt mukavan patinoituneelta ja somalta.

Möin jossain vaiheessa lähes kaikki pihalyhtyni pois tuota yhtä isoa lukuunottamatta. Ne olivat tyyliini ehkä hieman liian modenit ja olenkin nyt hamstraillut tilalle vähän perinteisempää mallia. Tosin tätä pihaahan valaistaa ympäri vuoden niillä jouluvaloilla, joten lyhtyjä ei tarvitse ihan hirveästi niiden lisäksi ollakaan. Muutama somisteena riittää vallan mainiosti.

Noita itse askartelemiani betonikirjoja minulla on täällä muutama. Ne ovat jo pikkuhiljaa alkaneet ottaa itseensä vähän patinaa, niin kuin alunperin toiveissa olikin. Silloin kun eivät ole jossain esillä pihaa kaunistamassa, pidän niitä säilössä jonkun puskan alla, jossa on paremmat edellytykset patinalle ja sammaleille.

Ja nyt odotellaan saadaako tänne eteläänkin jo maistiaisia ensilumista parin päivän päästä, olisi kiva nähdä miltä tämä asetelmani sitten näyttää, mutta jos niitä lumia ei vielä tule niin eipä haittaa kun nättiä on nyt ilmankin.

Made an arrangement to the yard to make it pretty for the fall. I used the plants I got a while ago and gathered all things pretty around them. The bench and table can stay here all the way till spring, but I think I'll tweak the props a little when we're closer to Christmas.

6 kommenttia:

 1. Puutarhasi on mykistävän kaunis❤

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä.
  Mietin tuota pientä kuusta, oliko se koko ajan ulkona.
  Jos oli miten se selvisi ulkona, tarkoitan sitä ei varmaan tarvitse kastella muuta kuin keväällä. Ihana jos kuusi säilyisi noin.t..HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kuusi oli koko ajan ulkona ja kyllä se tuossa pienessä ruukussaan säännöllistä kastelua tarvitsi - koko kesän.

   Poista
 3. Ihastelin noita sinun betonikirjoja.Kuinka ne teit? terveisin Tuula-Maija

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista on pihallasikin! Minäkin toivoisin ohjetta betonikirjoihin. Niin ihania ovat nekin. T. Viivi

  VastaaPoista