torstai 10. tammikuuta 2019

Kesä mielessä talvipakkasilla

Mä olen just sellanen ihminen joka suureen ääneen arvostelee niitä, jotka menevät vuodenajoissa edelle, niin kun esimerkiksi alkavat puhua joulusta syyskuussa ja kesästä tammikuussa. Sanon aina ponnekkaasti, että minä en sellaiseen ala, kunnes sitten huomaan jo ajat sitten alkaneeni. Niin kuin taas kerran, on tammikuu ja haaveilen kesästä. Alotin sen itse asiassa jo varhain syksyllä kun ostelin ensimmäiset tärkeät asiat kesäkauteen sitä tahtia kun niitä onnekkaasti vastaan tuli.

Männä kesänä haaveilin useaan otteeseen kauniista viuhkoista joilla tuulettaa itseään helteisinä päivinä, mutta etsinnöistä huolimatta niitä ei silloin siihen hätään mistään järkevään hintaan löytynyt. Vähän ennen talvea vihdoin sitten tärppäsi nettikirpparilta ja ostin itselleni, en vain yhtä vaan neljä viuhkaa kesähelteitä helpottamaan. Ja silloin kun en näillä itseäni tuulettele ovat nämä mitä sievimmät somisteet kesäsisustuksessa (tai asuntovaunussa!).

Toinen mukava tärppi nettikirppikseltä oli tämä roikkuva simpukkakoriste, tai varjostin. Tällaisesta olin salaa haaveillut, mutten missään nähnyt myynnissä, en uutena enkä vanhana ja melkein jo haaveen kuopanneena yllätyin kovasti kun siitä ilmoituksen näin. Ostin sen sen siliän tien itselleni varhaiseksi joululahjaksi. 

Nyt se roikkuu portaikon katossa säilössä siihen asti kun on soveliasta, että voi laittaa kesäsisustusta esille. Milloin ikinä se aika sitten tänä vuonna taas onkaan (toivotaan, ettei sentään vielä helmikuussa kuitenkaan...)

Ja sitten se kolmas kesähankita on tämä Madam Stoltzin meriheinästä sidottu seinävaate jota kuola valuen ihailin jo lokakuussa kun piipahdin Parolan rottingilla. Silloin en sitä vielä ostanut, kun en tiennyt minne sen kotonani laittaisin, mutta muutama viikko myöhemmin kun piipahdin siellä uudestaan ostin sen itselleni, vaikka en edelleenkään tiennyt minne sen kotonani pistäisin. Nyt kun se on lojunut tuolla pussissaan sitä kesää odottelemassa on parikin eri paikkavaihtoehtoa tullut jo mieleeni, mutta vielä en ole sitä esille asti saanut. Koitan tässä sinnitellä tätä talvea vähän ensin alta pois. Jos nyt alkaa jo kesää täysillä miettiä tulee tästä vielä piiiiitkä odotus.

I've always said that the person who starts to wait for the summer in January is crazy and I'm that person. Actually I started to prepare for it last fall. Well buying mostly from fleamarkets is the kind of business that you have to buy it when you find it and usually it's not in the season you find it. I got those beautiful palm leaf fans in November, the seashell lamp shade in December just cause they were there just then. And this Madam Stoltz's seagrass wall hanging I got from Parolan rottinki's showroom back in October. So you can say I'm a crazy summer person, who has a loooong wait ahead of her since the summer is nowhere to be found in this country for a long, long time.

2 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä!
    Viuhkoilla olis ollut käyttöä viime vuonna😊

    VastaaPoista
  2. Ihanan simpukkakoristeen olet löytänyt. Itse en ole pitkiin aikoihin ennättänyt kirppikselle joten pitää varmaan lähteä kunnon kierros tekemään :)

    VastaaPoista