tiistai 29. tammikuuta 2019

Näyttää kahdelta mutta on vain yksi

Niin se sitten valikoitui vihreä väri näihin lapsen huoneen kalusteisiin. Maastonvihreä tarkalleen ottaen, väri jonka sekoittelin vanhoista purkinpohjista välillä huoneessa koemaalauksia tehden, että sain sen just enkä kohdalleen huoneen valoon ja  muihin sävyihin nähden. Ja sitten kun otin kuvia kalusteista päätti kamerani, että ne ovat kahta eri sävyä, vaikka molemmat maalattu yhdellä ja samalla. Tämä johtuu tuosta huoneen pohjoiseen antavasta ikkunasta, jonka tähän vuodenaikaan raaka valo heijastaa lujaa puolihimmeästä pinnasta ja pienikin ero katselukulmassa on iso ero sävyssä.

Vihreäksi maalasin siis tuon vasta tekemäni pikkusenkin sekä tuon vaatekaapin, joka oli aiemmin väriltään kirkkaamman vihreä. Nyt kun huone muuttuu vähän aikuismaisemmaksi laitetaan myös värimaailma seesteisemmäksi ja maastonvihreä sopii tänne hyvin. Se onkin sekä lapseni, että minun suosikkivärejä vaatetuksessa ja oli lopulta hirveän helppo päättää laittaa myös osaan kalusteista. Ja jotta huoneesta ei ihan vain vihreä tule, maalataan tuo taustalla oleva kalastuskaappikompleksi sitten vähän vaaleammalla värillä, ehkäpä sillä kitillä mistä aiemminkin jo taisin mainita. Ensin pitää vain vähän sekoitella maaleja ja koemaalailla, että näkee mikä tuonne noiden seuraan sitten  parhaiten sopii.

Army green, that's the green we selected to paint some of the furniture in my sons room. Both of the cabinets is painted with the same tone, it's just the hard northern light and the angle of the furniture that makes it look like they are different. 

7 kommenttia:

 1. Sä olet kyllä nainen ihan omassa sarjassas 👌😁

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis vihereä, sopii huoneen tunnelmaan hyvin! :)
  Mikä mahtaa olla pojan lattian materiaali ja väri? Tuollaisen värinen lattia olisi juuri sellainen mitä itse haluaisin meidän kotiimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan aito puulattia ja väri on Osmo Colorin puuvaha sävyssä Antiikkitammi.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Todella kaunis kyllä! Aito puulattia olisi minusta kaikista ihanin, mutta meillä ei valitettavasti ole taloon mahdollista sitä laittaa, joten on mietittävä muita materiaaleja.

   Poista
 3. Oot kyllä todella ihan uskomaton ihmenainen ja taikanäppi. Upeet kaapit ja hienot värit.

  VastaaPoista
 4. Onpas pojan mukava tulla lomille, kun rauhallinen, oma huone odottamassa.

  Niin ihailen tyylitajuasi! Ja taitojasi!

  Hannele

  VastaaPoista