tiistai 8. tammikuuta 2019

Keittiö keskitalvella

Keittiössä on paljon valoisampaa kun ulkoa heijastuva valo kertautuu lumen myötä sisätiloihin. Huone onkin siksi suosikki tähän aikaan vuodesta. Sen värimaailma ja toiminnallisuus viehättää juuri nyt eniten sekä silmää, että mieltä.

Löysin työtasolle leipien säilyttimeksi vanhan kalastajan korin. Sen kulahtanut ruskea väri on just nyt sellainen josta eniten pidän. Siinä oli myös kansi, mutta sen on jumi syönyt niin pahoin, etten uskalla sitä käyttää, ettei aivan säpäleiksi mene. Toimii ihan hyvin kori noinkin, ilman kantta ja kätkee rumankirjavat leipäpussit herkiltä silmiltäni. 

Tein keittiöön myös toisen ison muutoksen ja piilotin mikron pois työtasolta jossa se oli koko ajan tiellä ja tilaa viemässä. "Integroin" sen ovelana tuonne alakaappiin, jossa sitä voi käyttää kunhan laittaa ensin töpselin seinään yläkaappien alle. Ajattelin sen aluksi olevan niin työlästä, että katuisin pian ja mikro ilmestyisi takaisin työtasolle, mutta yllättävää kyllä tuolla se on nyt pysynyt. 
Paljon kivampi on kun työtasolla on tilaa kauniimmille asioille.

The kitchen is the brightest room in the house now that there's snow outside to multiply the daylight. I got myself a new old fishermans basket to hide the ugly breadbags and I put the mickrowave to the lower cabinet to get more space on the counter for prettier things. It's a bit more job to use it, cause I need to plug it in below the top cabinet's but it has been a small nuisance compared to it hogging  a big space on the counter.

8 kommenttia:

 1. Sähkärin vaimona ajattelin heti, että ehkä saatte pistorasian vedettyä mikrokaappiin jääkaapin kautta, jos siellä sisällä on vähän tilaa. Oman mikron iskin kanssa vastaavaan alakaapistoon piiloon. Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi mielessä, mutta ajattelin että on turvallisempi näin. Noista nykyajan laitteista kun ei koskaan tiedä. Parempi mitä vähemmän on töpseleitä kiinni seinässä koko ajan. :-)

   Poista
 2. Me piilotettiin mikro kaappiin keittiörempan yhteydessä ja silloin sinne sai kätevästi tehtyä myös sähköt. Mikrot on ihan susirumia 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkaan, että ovat niin rumia? En ole tainnu ikänä nättiä nähdä :-D

   Poista
 3. Meillä ei myöskään kestetä katsoa mikroa pienessä keittiössämme. Se on piilotettu jääkaapin päälle yläkaappiin. Aika raskasta kiivetä nyt pikkuvauvan maitojen ja ruokien takia jatkuvasti sinne ylös. Oikeanlaista, vanhaa keittiötikastakaan ei oo vielä löytynyt. Otetaan liikunnan kannalta ja esteettisyys edellä. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on Ikeasta ostettu mikro-kiertoilmauuni. Paras keksintö ikinä. Pienehkössä keittiössämme ei olisi ollut tilaa erillisille laitteille. Ja jos olisi, olisin kyllä piilottanut kaappiin.

  VastaaPoista
 5. Moi keräätkö leipäpussin sulkijat, jotain varten talteen vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä edes tiedä. Minun pula-ajan mummoni teki samaa, luulen että häneltä on tarttunut tämä tapa laittaa nuo talteen. Välillä tarvii niitäkin aina jonkun pussin sulkemiseen. :D

   Poista