keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kirjasinkuume

Männä vuoden elokuulla, kun pohdin joulukuusen koristeita, ostin itselleni pienen kasan vanhoja puisia kirjasimia. Joulukuuseen eivät kirjasimet päätyneet kun sain ajatuksen loihtia sellaisista uuden logon blogiini. Kuvittelin löytäväni sopivat kirjasimet kohtuuajassa, mutta toisin kävi. Melko tarkalleen vuoden otti että löysin kaikki tarvittavat, järkeen käypään hintaan. Maailmalla ovat kovin haluttuja nämä ja suomen markkinat olivat kohtuullisen ohuet. Mutta nyt on teksti kasassa ja voin vihdoin huokaista onnesta.

I started collecting old letterpress blocks since I wanted to make a new logo for my blog using them. I thought it would be easy to find suitable letters in reasonable time but I was so wrong. In Finland we hardly have any and elsewhere these are very coveted. It took me exactly a year to make my collection complete, without overpaying. But I think it was worth the wait, don't you?

12 kommenttia:

 1. Mahtavia. Itsekin löysin juuri pienen p ja s kirjaimen kirpparilta. Iski heti innostus kerätä näitä lisää!!

  VastaaPoista
 2. Ooh, upeita ja upea uusi banneri!

  VastaaPoista
 3. Hienoja!

  Painopinnanvalmistajana olen myös erityisen viehättynyt noihin vanhan ajan painopinnanvalmistukseen liittyviin asioihin. Itselleni en ole tosin onnistunut vielä mitään kovinkaan kummoista löytämään.

  VastaaPoista
 4. Voit tosiaankin huokaista onnesta, ihanat. :)

  VastaaPoista
 5. Piia, teippitarha nimisessä nettiputiikissa oli jonkin verran painokirjasimia tarjolla. Itse ostelin ebaystä ja etsystä.

  Tiina, isälläni ja isoisälläni oli muinoin kirjapaino ja itse olen opiskellut graafiseksi suunnittelijaksi. Siksipä minuakin nuo vanhat tekniikat kiinnostavat. Joskus haaveilin pienen vanhan pöytäpainokoneen ostamistakin, mutta ovat niin vietävän kalliita :-)

  VastaaPoista
 6. Kärsivällisyys palkittiin; blogiotsikko ja kirjaimet näyttävät mielettömän kivoilta! :)

  VastaaPoista
 7. Otsikko näyttää tosi hienolta. Ei mennyt odotus hukkaan... :)

  VastaaPoista
 8. Upee banneri! :---D ja hieno idea. Ei varmasti tuu hirveän monessa blogiSsa vastaan samanlaista. :)

  VastaaPoista
 9. Täällä ei ole semmoista like-nappulaa enkä osaa tehdä kirjaimista peukun kuvaa, mutta siis.... tykkään ihan tosi paljon!

  VastaaPoista
 10. Tosi hienosti sopii sun tyyliin tuo uusi "logo"! =)

  VastaaPoista
 11. En yhtään ihmettele miksi ovat suosittuja. Ovathan noi nyt aika tosi päheet! :)

  VastaaPoista