tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mittasuhdekorjaus

Olohuoneen järkälemäinen lepotuoli sai lähtöpassit ja tilalle tuli tämä sirompilinjainen vanha nahkakaunotar. Edellinen tuoli oli huoneeseen aivan liian suuri ja taloutemme pikkupiskit olivat pitäneet sitä palliaikojensa ilmoitustauluna käyden välistä sohvan kintuille kirjaamassa keltaiset mielipiteensä. Vaikka koiruudet kirjailunsa pallien lähdön myötä lopettivatkin jäi tuoliin silti piilemään mielipiteiden tuoksu jonka taloudessa visiitillä käyneet muut koirat kyllä huomasivat. Jokin aika sitten kyläsillä ollut hieman isompi koiruus kun kuvitteli sohvaa hieman hienommaksi pisoaariksi tehden tarpeensa aivan keskelle istuintyynyä sain vihdoin kimmokkeen hankkiutua tuosta pehmeästä löhöilyvessasta eroon. Uusi sohva löytyi noin viikon rankan etsimisen jälkeen ja täyttää aivan kaikki unelmani ja kriteerini. Tämä noin neljäkymmentävuotias yksilö on sopivasti käytössä kulahtanut, mutta kuitenkin ehjä ja tukeva ja sopii olohuoneen tyyliin paremmin kuin entinen ikinä. Parhautta on myös se että tässä on ihanan mukava lötköttää aivottomana telkkaria tuijottaen.

One pee too many. The previous love seat I had in the living room was way too big for the space. And my two little dogs had a habit of peeing on it's legs while they still had their testicles. Even tough they hadn't peed on it for a while the other dogs that visited thought the couch was a posh lavatory. A while ago a little bigger dog was visiting and emptied her bladder in the middle of the couch and that was the final straw for me. The love seat had to go. The new chesterfield-like vintage leather couch was found after a weeks hard search. And I must say I'm happy as a clam now. The style is perfect for my living room.

7 kommenttia:

 1. Vau, kiva blogi! Jään lukijaks. P.S. Tuommoinen sohva on meillä etsinnässä. On etsitty jo vähän pidempäänkin, oon kade :D

  VastaaPoista
 2. Juuri teidän näköinen sohva! Kylläpä hauskasti kerroit entisestä nojatuolista :0) Lemmikit tahtovat saada aikaiseksi välillä epämiellyttäviäkin yllätyksiä, vaikka niin luituisia ovatkin.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno!

  Itselläni on samanlainen kolmen istuttava häränveren punainen ja samaa vuosikertaa.

  Ainoa huono puoli on, että alkaa nahka paikka paikoin olla niin kulunut, että menee väkisin puhki. Olen suunnitellut, että laittaisin uuden nahan istuintyynyille, mutten ole löytänyt saman sävyistä vanhaa nahkaa tarpeeksi. Ja uusi nahka taas näyttäisi vähän oudolta. Tilapäinen ratkaisu muutamaan "viittä vaille repämään" on ollut Hansaplast kangaslaastariteippi alapuolelle. Kädensijoja ja selkänojaa ei kylläkään samalla metodilla voi avittaa, enkä ole keksinyt, että mitä tehdä siinä vaiheessa, kun nahka antaa periksi halkeamssa.

  Mutta onnea siis uudesta perheenjäsenestä. Kenen valmistama muuten on?

  VastaaPoista
 4. Maria, huonekalutehdas Dahlqvist lukee valmistajan lapussa. Tässäkin yksilössä pari repeämää tyynyissä on, mutta niitä on jo korjailtu jollain liimaamalla alapuolelta.

  VastaaPoista
 5. Ilmeisesti meidän soffat ovat sitten sisaruksia :) Olinkin katsovinani, että oli kovin saman mallinen. Olen nimittäin aina katsellut näitä sillä silmällä, että jos löytyisi samaa sarjaa enemmän. Tykkään just tästä mallista chesterfieldejä. Ei ole liian raskas ja tunkkainen.

  Suosittelen tuota haavateippiä - kestävää kuin mikä! Tosin se on Leukoplast, ei Hansa. Sellaista vaalean ruskeaa kankaista. Kestää istumiset kun antaa hyvin periksi, samalla ollen napakka. Sillä teippasin siis sieltä sisältä päin ja hyvin on pitänyt nämä mun 75 kiloisten pikkupiskettienkin lepäilyt.

  VastaaPoista
 6. Ai niin Kartanonrouvalle vinkiksi, että täältä löytyisi koko kalusto: http://www.huuto.net/kohteet/chesterfield-2-ist-sohva-ja-yksi-nojatuoli/228427959 (sorry ei osaa käyttää koodausta).

  VastaaPoista
 7. Aivan upea sohva! Ja blogisi on ihana, täältä oikein tulvii inspiraatiota, kun selailee :)

  VastaaPoista