perjantai 18. lokakuuta 2024

Kultsulle uusi ruukku

En enää edes muista kuinka pitkään olen etsinyt uutta ruukkua tälle keittiössä jo ainakin vuodesta 2008 majailleelle kultaköynnökselle, mutta todella pitkään se on vienyt. On ollut niin kovin tarkat kriteerit sille millaisen uuden ruukun tulisi olla, että ei sillai itseäni ihmetytä ollenkaan, että näin kauan kesti, mutta nyt tuolla viheriäisellä on vihdoin vähän enemmän tilaa levitellä juuriaan (ei sillä että tällä lajilla niitä kovin paljoa olisi), kun uusi ruukku vihdoin löytyi.

Löysin tämän hauskan korvallisen ruukun ihan sattumalta, kun poikkesin aivan päähänpistosta ohikulkiessani Plantagenin loppuunmyynnissä ja tiesin heti kun tämän näin, että siinä se nyt on. Se on sopivan kaponen ja siro, mutta iso ja ennen kaikkea hyvin kevyt, ettei tuonne kaapin päälle liikaa painoa siitä tule. Sen edeltäjä ruukku oli se hieno Arabian valkoinen, joka ei kovasti tuolta oikeuksiinsa tullut, mutta ei myöskään ollut ihan tarpeeksi suuri ja multa kuivahti varsinkin talviaikaan aivan liian nopeasti niin, että hoksasin kastella lisää välillä vasta kun lehdet alkoivat roikkua. Tässä uudessa on vähän enemmän tilaa vedelle ja tietenkin vähän uudelle mullalle myös, tämä raukka kun kasvoi enää aika köyhässä pölyssä (joka kaikki jätettiin uuden mullan sekaan tietenkin ja pohjalla on kunnolla ruukkusoraa). 

Nyt se on vähän nyrjähtänyt ja harventunut tuolla kaapin päällä, kun poistin siitä aika monta metriä vuosien saatossa venähtäneitä tyhjiä köynnöksiä, joissa enää kärjissä kasvoi lehtiä. Napsin kärjet poikki maljakkoon ja istuttelen ne sitten takaisin tuonne ylös jahka ensin tekevät vähän juuria. (Samassa maljakossa myös yksi olikohan tuo aarnipeikonlehden oksa, joka tuossa ruukunvaihtotuoksinnassa katkesi keittiökaappien toiselta puolen.) 

Nyt pitää hetki totutella tähän hitusen ohuempaan viherverhoon tässä ikkunassa, mutta eiköhän tuo tuosta taas pian ala kasvatella itseään niin, että vähän enemmän peittää. 

Had been searching for a slightly bigger pot for my pothos that has been in this kitchen at least since 2008. Luckily found one just right and after pruning the plant a little and re-planting it to a slightly better soil I hope it'll start growing back soon to act like a green curtain in this window again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti