lauantai 12. lokakuuta 2024

Kultalyhtyjä

Nyt on lyhdyt saaneet päälleen kerroksittain kultamaalia ja voi että kun niistä tuli hienoja! Kivasti toimivat yhteen kokonaisuutena, kun kaikissa on sama sävy, vaikka muodot ovatkin kovin erilaisia. Tästä siis puuttuu vielä ne mitkä aion ostella, jahka saapuvat siihen kauppaan mistä aion ne ostella, mutta tulee kyllä niin hauska pieni lyhtymeri sitten kun tämä ajatus on valmis toteutukseen asti. Nyt voi jo kuitenkin pienesti harjoitella näillä, että miltä se sitten näyttää ja aika juhlavalta näyttää jo nyt.

Olen kovasti tyytyväinen tähän kultapintaan, vaikka ensi alkuun se menikin vähän mönkään, kun alunperin minulla ollut kultamaali ei ollutkaan sitten tarpeeksi kultainen, mutta se toimi hyvänä pohjamaalina alla, kun päälle suhautin hienompaa (lue kalliimpaa) kultamaalia ja sitä ei tarvinnut tölätä yhtä paljon. Erityistykkäys tuolle upealle kiillolle, mikä tuossa hienommassa maalissa on. Ehdottomasti tätä ensikin kerralla, kun kultamaalia jossain tarvitsen.

Ja tässä vielä erikseen esiteltynä nuo spraymaalit. Oikeanpuoleinen Mastonin ONE -kultamaali oli siis se, joka ei ollut mielestäni tarpeeksi kultainen, vaan jäi vähän liian punervaksi ja mataksi, mutta toimi hyvänä pohjusteena tuolle myöskin Mastonin DECOEFECT GOLD -maalille, jolla tulee siis aivan huippuhienon värinen ja kiiltävä kulta. Erittäin lämmin suositus sille siis minulta, jos joku siellä intoutuu jotain kultaiseksi maalailemaan. Haju on sitten vahvempi myös tässä paremmassa maalissa, että tuuletuksesta kannattaa huolehtia hyvin. Itse maalailin sateiden välissä pihalla ja toin sisälle kuivumaan huoneeseen, jossa ei aktiivisesti oleskeltu.

Lopuksi vielä vinkki vinkkelöinen jos joku haluaa peltilyhtyjä eriväriseksi maalailla, että niistä lähtee yleensä lasit aivan kivasti irti, kun ne on useimmiten vain tällaisilla painettavilla liepeillä kiinni siellä. Ne aukeaa parhaassa tapauksessa ihan sormilla ja saa painettua yhtä helposti kiinni sitten kun lasit haluaa takaisin kiinnittää. 

The second hand lanterns look so good painted golden. I used these two Maston paints, from which the decoeffect one gives the best golden shine to my liking.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti