sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Vielä on syksyä jäljellä

Meillä on täällä etelässä ihan syksy vielä. Pikkuisella pihallamme on kyllä juuri ja juuri pakkasta, mutta suurimmaksi osaksi vielä kukkapenkit vihertää vaikka elonmerkkejä ei muuten enää kasveissa paljoa näy. Osassa puitakin on vielä lehdet kiinni, vaikkakin jo ihan hilkulla irtoamassa. Vähän on myöhässä siis tämä piha, mutta se ei haittaa, koska niin ollaan me ihmisetkin.

Saatiin vasta nyt siivottua viimeiset kesäkukat ruukuistaan ja paniikissa pistettiin kesäkalusteet talviteloille, kun lupailtiin lumisateita männä viikolla, mutta niitä ei sitten vielä tullutkaan. Hyvä niin sillä ehdittiin kuin ehdittiinkin laittaa piha syyskuntoon ennen kuin olisi ollut jo liian myöhäistä.

Pistelin vielä vähän syyskoristuksia esille, kun ei se talvikaan liene ihan vielä tänne ole tulossa, ainakaan jos säätiedotuksia katselee. Vettä on vaan luvassa ensi viikolla ja se ei vielä inspiroi mitään joulujuttuja tänne alkaa laittelemaan. Pistin kasvihuoneen oveen tämän hauskan koko kesän pihalla majailleen männä joululta jääneen pajunlehtikranssin, joka mielestäni sopii nyt täysin lakastuneena loistavasti vallalla olevaan värimaailmaan ja fiilikseen.

Kasvihuoneen sisällä on viihtyisää ja siistiä eikä se tänä vuonna jää pelkäksi romujen säilytyspaikaksi, vaan tarkoitus on pitää se koko talven auki ja käytössä ja toivon mukaan nättinäkin. Siihen on auttanut hurjasti tuo uusi hyllykkö, johon mahtuu vielä vaikka ja kuinka paljon asioita säilöön ja esille. 

Sisällä majailee myös pari pientä joulukuusta, jotka jo syyskuun puolella on hankittu ja kuvattu yhtä joulun Unelmien Talo&Koti-lehdessä olevaa diy-juttuani varten.Ovat pysyneet ihmeen hyvin hengissä ilman vettä tuolla niin päätin antaa olla ja katsoa josko jouluun asti ne saisin hyvänä pidettyä.

Koiruudet kävivät myös tarkastamassa pihan siisteyden ja ihmettelivät minne ne kaikki kivat lehtikasat oli kadonneet. Niitä kerkiää tulemaan vielä lisää, joten hätä ei heillä ole kovin pitkäikäinen ja pääsevät pian taas pemistelemään lehtikasojaan ennen talven tuloa ja nyt me ihmiset hetki nautiskellaan siististä pihasta ja toivotaan, että tulispa ihan pienesti lunta edes hetkeksi, ennen kun ne vesisateet taas alkavat.


Just in time finished cleaning out summer pots and furniture from our yard. The fall is almost turning to winter, but not yet in this little garden, it's still quite green here. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti